‘Espai Bonsai’, el primer museu del bonsai a Lleida, neix per dinamitzar l’Arborètum

Arboretum Lleida 035

Arboretum Lleida 049

Arboretum Lleida 074

Arboretum Lleida 083

Finançat per la Diputació de Lleida, comptarà amb una col·lecció permanent de 35 exemplars. El president Joan Talarn ha participat aquest dissabte en l’acte inaugural de l’espai, que ocupa uns 200 metres quadrats.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, juntament amb l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha inaugurat aquest matí el Museu del Bonsai de Lleida, que esdevé el primer equipament d’aquestes característiques de la demarcació i el segon de Catalunya. A la inauguració també hi han participat el cònsol general de Japó, Yasushi Sato, el regidor i president de l’IMO, David Melé, i el president de l’associació de veïns de Ciutat Jardí, Josep Maria Albareda, a més dels tinents d’alcaldia Toni Postius i Jordina Freixenet.

El primer Museu del Bonsai de Lleida, que rep el nom d’Espai Bonsai, esdevé un nou element de dinamització de l’Arborètum, l’únic jardí botànic del territori de Lleida que esdevé un pulmó per a la ciutat de gairebé 7 hectàrees. En aquest entorn, l’Espai Bonsai, ubicat en un espai de 200 metres quadrats, comptarà amb una exposició permanent d’entre 30 a 35 exemplars que aniran variant en funció de cada cicle estacional.

Finançat per la Diputació de Lleida, l’Espai Bonsai és un projecte de l’Institut Municipal d’Ocupació i del Centre Especial de Treball de la ciutat de Lleida, que l’han posat en funcionament i en realitzaran el manteniment sota la direcció del conservador Gerard Curcó.

Joan Talarn ha destacat que, “dins d’un dels racons de la ciutat de Lleida que són desconeguts per a molts de nosaltres, s’ha creat un atractiu museu natural que esdevindrà un nou pol d’atracció per a l’Arborètum. Es tracta de la confirmació que només cal una petita idea diferent per abastar un públic més general, i en aquest esforç la Diputació s’ha implicat de manera decidida”.

En l’edificació de l’Espai Bonsai s’han usat alguns elements que venen de material reaprofitat d’obres de millora de la ciutat, com ara les llambordes de separació dels parterres o les fustes, amb les quals s’ha fet una jardinera amb bambú plantat.

El nou espai sumarà valor a l’Arborètum 2011, que preserva un ecosistema i una biodiversitat singulars oberts al gaudi de qualsevol persona que s’hi vulgui submergir. L’Arborètum porta el nom de l’il·lustre científic lleidatà, Dr. Pius Font i Quer, (1888-1964), en reconeixement a la seva important tasca com a investigador i divulgador al servei de la botànica.

Avui, en motiu de la inauguració, s’ha comptat amb un codonyer japonès que ha estat exposat i premiat en aquell país; un acer palmatum que ha cedit, per a l’ocasió, l’Associació Espanyola del Bonsai, i un parell de pomeres de l’Horta de Lleida en diferents fases de floració.

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha volgut “reconèixer públicament que l’Espai Bonsai no només serà un punt que generarà atractiu i interès de grans i petits, sinó que serà també un punt de trobada dels múltiples col·lectius que tenen curiositat per la cura d’aquests arbres: especialistes, persones encuriosides, entitats, escoles, associacions, empreses i tothom qui hi vulgui establir un vincle”.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat