Es constitueix la nova Junta Rectora de l’IEI, que aprova l’aportació de 80.000 euros per al conveni de col·laboració amb el Departament de Cultura en matèria museística

ORIdca_0036_editora_2_4898_0_1

La Junta Rectora de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) ha aprovat aquest dimarts el conveni específic a signar entre el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i l’IEI per la col·laboració en matèria museística durant l’any 2011.

Aquest conveni preveu una aportació de 80.000 euros a càrrec de l’IEI i 80.000 més a càrrec del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, els quals es destinaran a ajuts als 10 museus que formen part de la Xarxa de Museus registrats a les Comarques de Lleida.

Aquest ha estat un dels punts que s’han aprovat en la sessió de la Junta Rectora celebrada aquest dimarts i que ha estat presidida pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

En la mateixa sessió s’ha fet la constitució de la Junta Rectora, que és l’òrgan col·legiat que exerceix les funcions de govern juntament amb el president. Té facultats per decidir l’actuació en qüestions econòmiques, en la gestió tècnica i específica de l’IEI, en actuacions judicials i en l’àmbit de personal.

Està constituïda pel president, el vicepresident i el director de l’IEI, 5 membres representants del Consell General, 3 presidents dels consells comarcals de la demarcació, 1 representant del Conselh Generau d’Aran, 2 representants de la UdL, el director del Centre Associat de la UNED de Cervera i el de la Seu d’Urgell, el secretari i l’interventor de la Diputació, més un membre dels diferents grups polítics.

D’altra banda, el Consell General de l’IEI és l’òrgan que dóna caràcter acadèmic a la institució. La seva acció s’inscriu en l’àmbit de les funcions específiques i es concreta en la formulació de propostes organitzatives que han de ser aprovades per la Junta Rectora per tal que tinguin efectivitat. Aquest òrgan està format pel president, el vicepresident, el director, cinc diputats corresponents a cadascun dels grups polítics representats a la Diputació, 36 consellers, el secretari general i l’interventor de fons.

El nou Consell General i la Junta Rectora de l’IEI han incorporat com a nous membres representants de cadascun dels grups polítics representats a la Diputació a Josefina Bernades (CiU), Alexandra Cuadrat (PSC), Jaume Gilabert (ERC), Imma Manso (PPC) i Pau Perdices (CDA).

La Junta Rectora ha aprovat també la incorporació del president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro; el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, i el president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré.

Lleida, 4 d’octubre de 2011

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat