Ens sumem un any més al Dia Internacional de les Dones

Dia_internacional_Dones_001_WEB

Acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones a Lleida

Dia_internacional_Dones_001_SLI

Acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones a Lleida

La vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha participat en l’acte central celebrat a la Plaça 8 de Març de Lleida

La Diputació de Lleida s’ha sumat aquest dimarts a l’acte central del Dia Internacional de les Dones que ha reunit un any més a la Plaça 8 de Març de Lleida a representants de totes les institucions lleidatanes.

La vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha participat en l’acte conduit per la directora de l’IRB, Elvira Fernàndez.

L’expresidenta i presidenta del Seminari Interdisciplinari d’Estudis de la Dóna de la Universitat de Lleida (UdL), M. Àngels Calero i Iolanda Tortajada respectivament, han estat les encarregades de llegir la declaració institucional, que aquest any ha recordat l’aprovació de la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes (Llei 17/2015) per part del Parlament de Catalunya.

El text reivindica que des de les institucions cal feminitzar la societat i anar incorporant les dones, les seves aspiracions, les seves aportacions i les formes de fer i la seva sensibilitat al centre de la política.

El manifest afegeix que les lleis han d’anar acompanyades de transformacions socials i culturals que “permetin construir un imaginari col•lectiu que incorpori el reconeixement de l’experiència i l’expertesa femenina i feminista en tots els àmbits”.

En declaracions als mitjans de comunicació, la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha afirmat que “les dones hem de ser conscients que podem arribar lluny i liderar projectes” i ha manifestat la seva satisfacció perquè a la corporació lleidatana la presència de dones amb càrrecs de responsabilitat és elevada. No obstant això, ha reclamat més mesures per fomentar la conciliació familiar.

L’acte està organitzat de forma conjunta per la delegació del Govern de la Generalitat, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià, la Universitat de Lleida i la Subdelegació del Govern.

Lleida, 8 de març de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat