Ens sumem al conveni entre diputacions i Departament d’Empresa per fomentar la creació d’ocupació

Reñe_conveni_ocupacio_001_sli

Reñe_conveni_ocupacio_002_SLI

Reñe_conveni_ocupacio_004_SLI

L’acord s’ha signat entre el Departament d’Empresa i Ocupació i les quatre diputacions per fixar la coordinació de les diferents administracions en l’aplicació de plans d’ocupació enfocats a la inserció laboral dels aturats

En la seva intervenció, Reñé destaca la coordinació institucional per materialitzar una acció conjunta en benefici dels ciutadans

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest divendres en la signatura d’un acord marc de col·laboració entre el Departament d’Empresa i Ocupació i les quatre diputacions catalanes per fomentar la creació d’ocupació.

Amb aquesta col3laboració, les parts signants treballaran juntes amb l’objectiu d’impulsar la concertació de les polítiques ocupacionals al territori i adaptar-les a les seves particularitats per crear ocupació en tot el territori, en tots els àmbits i en tots els segments de població. Les quatre diputacions i el Govern destinaran aquest 2015 més de 140M€ a plans d’ocupació, formació i treball a través del SOC i es preveu que més de 18.500 persones es beneficiïn d’aquests plans.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha estat l’encarregat de presidir l’acte, que ha comptat amb la participació del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i dels presidents de les diputacions de Lleida, Joan Reñé; de Barcelona, Salvador Esteve; de Girona, Joan Giraut; i de Tarragona, Josep Poblet.

L’acte, que s’ha celebrat al Saló Torres Garcia del Palau de la Generalitat, s’ha iniciat amb la intervenció del conseller Puig. Posteriorment, el conseller i els quatre presidents de les diputacions catalanes han signat l’acord i han fet una breu intervenció.

En el seu parlament, el president de la Diputació de Lleida ha destacat la capacitat de les principals institucions municipalistes del país i la Generalitat de sumar esforços per materialitzar una acció conjunta en benefici dels ciutadans, especialment aquell segment de població més castigat per la conjuntura sociolaboral.

“Mai com fins ara, no s’havia produït una coordinació institucional tan sòlida entre els governs de les diputacions aquí presents i la Generalitat de Catalunya”, ha indicat Reñé, posant com a exemple la creació de la Hisenda pròpia, el Dret a decidir o la promoció institucional del Parlament de Catalunya a l’àmbit educatiu i universitari, entre d’altres.

El president de la Diputació de Lleida ha remarcat la importància de desenvolupar accions de govern en favor de les persones i dels municipis, ja que “l’actual situació de recessió econòmica i el tracte fiscal angoixant a què Generalitat i món local estem sotmesos ens aboca, a totes les institucions catalanes, a treballar coordinadament i conjuntament per cobrir les necessitats més bàsiques dels ciutadans i perquè en cap moment es creuin línies vermelles en drets socials a la nostra comunitat”.

Tot i aquesta situació, ha dit Reñé, no ha impedit que les diputacions “haguem ficat els nostres pressupostos, la nostra experiència i la nostra estructura administrativa a disposició el país i dels ciutadans, i més ara que la nova llei d’ordenació del sistema d’ocupació de Catalunya i del SOC en tràmit parlamentari, garantirà una millor coordinació i gestió dels nostres respectius serveis ocupacionals”.

Reñé ha finalitzat la seva intervenció afirmant que les diputacions actuals no passaran a la història per les grans inauguracions, però sí que hi passaran per les accions de govern i la coordinació institucional en favor de les necessitats de les persones.

Barcelona, 23 de gener de 2015

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat