Coordinació institucional per l’acollida de refugiats

Reunio_refugiats_març_201_001_SLI

Reunió del Comitè per a l’acollida de les persones refugiades

La vicepresidenta primera, Rosa Perelló, ha participat a la reunió del Comitè per a l’acollida de les persones refugiades on ha destacat el paper  de les diputacions per actuar d’enllaç amb els municipis que vulguin col·laborar per acollir refugiats

 

La Diputació de Lleida, juntament amb la resta de diputacions catalanes, la Generalitat de Catalunya, municipis i entitats han mantingut aquest dimecres la segona reunió del Comitè per a l’acollida de refugiats per tal de coordinar l’ajuda a aquestes persones.

La vicepresidenta primera, Rosa Perelló, ha participat a la reunió on s’ha aprovat una declaració a la que s’ha sumat la Diputació de Lleida i en la que es denuncia la incapacitat dels estats europeus de donar una resposta a la crisi humanitària generada.

En la mateixa declaració s’ha demanat una especial sensibilització per part dels líders polítics i els mitjans de comunicació per prevenir la xenofòbia i s’ha fet un reconeixement a la tasca dels voluntaris, així com un agraïment a les mostres de solidaritat de tota la ciutadania.

Perelló ha explicat que la reunió també ha servit per fer un repàs de totes les actuacions que s’han portat a terme des de la primera reunió del Comitè celebrada el passat 15 de setembre de 2015 i per informar dels avenços de cadascuna de les comissions que formen part del comitè.

Una de les comissions a les que pertany la Diputació de Lleida és la corresponent a l’inventari de recursos per a refugiats, on les persones, físiques o jurídiques, que vulguin col·laborar poden oferir recursos, tant materials com immaterials. En aquest sentit, Perelló ha indicat que les diputacions catalanes tindran un paper molt important, ja que “actuaran d’enllaç amb els municipis i amb els ciutadans que vulguin ajudar els refugiats”.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han presidit al Palau de Pedralbes la reunió del Comitè per a l’acollida de les persones refugiades.

La reunió ha comptat també amb la participació del conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva; i el conseller d’Interior, Jordi Jané; a més de representants de les quatre diputacions catalanes; les entitats municipalistes i les principals organitzacions del sector.

Barcelona, 30 de març de 2016

 

 

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat