Ens posem la gorra per Afanoc

Posat_lagorra_WEB

El president ha expressat el suport de la Diputació a l’AFANOC a una jornada celebrada al Parc Municipal que ha inclòs una vintena de tallers i activitat lúdiques i que ha estat presentada pel Mag Lari.

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha assistit avui la primera edició de la festa familiar Posa’t la gorra a Mollerussa!, que ha tingut com a escenari el Parc Municipal sota l’organització de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC).

Reñé ha estat rebut per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i per la presidenta i delegada a Lleida d’AFANOC, Maite Montañés. El president ha expressat el suport incondicional de la Diputació a una activitat que ja ha passat per diferents poblacions de la demarcació i que, en el cas d’avui, és “una mostra claríssima de la solidaritat de la gent de Mollerussa i de tot el Pla d’Urgell a la gran tasca que es fa des de l’AFANOC”.

La jornada, que ha estat tot un èxit amb una gran afluència de públic, ha estat presentada pel Mag Lari, ha inclòs una vintena de tallers i activitats lúdiques i familiars, amb la benvinguda amb la Colla Gegantera l’Arreu, l’actuació de Lo Pau de Ponts, la participació del Sr. Postu i l’enlairament de globus. Pel que fa a les actuacions musicals, també hi ha hagut la Batukada dels Tabalats, els DJ’s pel CFGM de VídeoDiscjòquei i So de La Salle de Mollerussa i el concert de Sonotone Q Rock, que ha tancat la festa. L’acte central ha estat la lectura del manifest de l’AFANOC per part de dos infants que han patit la malaltia.

En l’organització, l’AFANOC ha comptat amb el suport de les AMPA Mollerussa, formada per les quatre escoles de primària (Ignasi Peraire, El Carme, Les Arrels i Pompeu Fabra) i de l’Ajuntament de Mollerussa, a més de la Diputació de Lleida. Els diferents tallers han anat a càrrec del G.E. Serralada, Creu Roja Pla d’Urgell, els Tabalats Mollerussa, l’Agrupació Sardanista Mollerussa, el Consell de Participació Adolescent, l’Arreu, Kids&us, Solaç Centre d’Expressió Artística, l’Associació Atlètica Xafatolls, el Parc de Bombers de Mollerussa i els Mossos d’Esquadra.

L’objectiu principal d’aquesta campanya és sensibilitzar la societat i donar a conèixer l’existència del càncer infantil, per tal de normalitzar la malaltia i pal·liar les necessitats que se’n deriven a partir del diagnòstic. La delegació de l’AFANOC Lleida està ubicada a la mateixa capital del Segrià, tot i que ofereix servei a totes aquelles famílies que tenen fills/es amb càncer de la província de Lleida.

La campanya Posa’t la gorra! és a la vegada, la primera font de recursos per finançar tots els serveis i accions que es duen a terme. Amb la campanya, volen aconseguir més recursos per tirar endavant els projectes i programes previstos, donar resposta a les necessitats de les famílies i garantir la seva sostenibilitat en el futur.

La porta d’entrada a la matinal solidària ha estat precisament la gorra, dissenyada exclusivament per la firma Munich i que es podia adquirir per 7 euros en 10 punts de venda distribuïts per la ciutat, així com al mateix parc municipal.

 

 

Mollerussa, 24 de setembre de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat