Enfortir la relació amb els Països Catalans i reforçar encara més la presència al territori, principals línies estratègiques de l’IEI

Reunio_Reñe_Macia_001_SLI

Reunió del president Joan Reñé amb la nova directora de l'IEI, Montse Macià

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i la nova directora de IEI, Montse Macià, s’han reunit aquest dimecres per definir les principals línies de treball

Reforçar encara més la presència a les comarques de Lleida i enfortir la relació amb els Països Catalans, són dos dels eixos estratègics que l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) desenvoluparà els propers quatre anys. Així ho han explicat aquest dimecres el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i la nova directora de IEI, Montse Macià, després de la reunió que han mantingut.

Reñé ha manifestat la seva satisfacció pel fet que la Montse Macià hagi acceptat incorporar-se com a directora de l’IEI. “És una persona que viu amb intensitat el món de la cultura i és una gran representant del que volem que sigui l’IEI com a casa de la cultura de les comarques de Lleida”, ha indicat Reñé.

En declaracions als mitjans de comunicació, el president de la Diputació de Lleida ha explicat que l’IEI continuarà treballant per mantenir i reforçar la seva presència i relació amb els ajuntaments, consells comarcals, entitats i associacions del territori “perquè tothom senti seu l’Institut d’Estudis Ilerdencs”.

També ha reiterat la voluntat “d’establir i enfortir cada cop més les relacions amb els Països Catalans” per donar més consistència a la cultura catalana.

Per la seva part, Macià ha explicat que el territori és l’eix vertebrador on pivota tota l’acció del president Reñé i l’IEI continuarà treballant per potenciar la seva presència arreu de les comarques lleidatanes.

A nivell intern es posaranmés en valor les grans col•leccions de l’IEI, com la de Botànica, Paleontologia o el llegat d’Emili Pujol, “que suposen un potencial patrimonial de primer nivell”, ha afegit la nova directora.

També es reordenarà l’estructura funcional i es potenciarà el treball transversal entre els diferents departaments “per tal de crear polítiques culturals que tendeixin a la qualitat i a l’excel•lència”.
La promoció del patrimoni cultural és una altra de les línies estratègiques de l’IEI per als propers quatre anys. Macià ha afirmat que “continuaran valorant les potencialitats i singularitats d’aquest territori tan ric en patrimoni cultural” alhora que enfortiran les relacions amb el Patronat de Turisme per tal de desenvolupar un treball transversal.

Montse Macià ha estat recentment nomenada en substitució del fins ara director de l’IEI, Josep Maria Solé i Sabaté.

Lleida, 22 de juliol de 2015

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat