Els Premis IEI guardonen el dramaturg Xavier Morató i el fotògraf Miquel Planells

Premis_IEI_2015_001_SLI

Acte de lliurament dels Premis IEI 2015

La vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol ha presidit aquest dimecres l’acte de lliurament dels Premis IEI que s’ha celebrat a l’Aula Magna. L’acte ha comptat també amb la participació de la directora de l’IEI, Montserrat Macià

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) ha acollit el lliurament dels Premis IEI. El XIV premi de fotografia Ton Sirera, ha recaigut, per unanimitat del jurat, en la sèrie “Art funerari català”, obra del gironí Miquel Planell.

En el cas del Premi les Talúries XX de teatre o guió d’espectacle teatral, el guanyador per unanimitat ha estat, el barceloní Xavier Morató, amb l’obra “AXAXAXAS MLÖ”.

El XXX Premi de Divulgació Científica Humbert Torres, el XXIII Premi de Poesia Les Talúries i el XXIII Premi de Prosa Les Talúries, han estat declarats deserts.

Al marge dels Premis IEI, l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha introduït dues novetats aquest any, com ha estat la creació del Premi Arts Audiovisuals i la inclusió dels Premis Embarrat, de Tàrrega en la present edició.

El guardó del Premi Arts Audiovisuals es va lliurat el passat 26 d’octubre amb motiu de la celebració del festival ‘Som Cinema’ i va recaure en el film “El camí més llarg per tornar a casa”, de Sergi Pérez i protagonitzada per Borja Espinosa.

El Premi Arts Audiovisuals, està destinat a premiar llargmetratges de ficció de producció independent, d’autor, obres primeres realitzades per autors o productores, i que promoguin un cinema alternatiu, emergent i de nous talents.

L’altra novetat és la inclusió dels Premis Embarrat, de Tàrrega en la present edició. Es tracta d’una proposta en la que, sota el tema únic “alineació”, es van presentar obres de qualsevol disciplina artística, com videoart, performances, fotografia, art sonor, instal•lacions o il•lustració. La guanyadora va ser la terrassenca, Estela Ortiz, pel seu treball “The serving handbook: stantard appropiate expressions”.

El premi distingeix la millor obra o conjunt d’obres d’entre totes les exhibides a l’exposició “La gran màquina II”. Al guanyador se li produeix una exposició individual el 2016 a la Sala Gòtica de l’IEI, i se n’editarà un catàleg.

Els premis estan dotats amb 5.000 € per a cadascun dels guanyadors, a més de la publicació de l’obra, excepte als Premis Embarrat, que tenen una dotació de 2.000 €.

Lleida, 2 de desembre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat