Els Plans de Foment Territorial de Turisme incrementaran la seva dotació i prioritzaran les zones més perjudicades pels aiguats

Així ho ha anunciat a Aitona la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, durant la presentació dels Plans, a la qual ha assistit la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

La consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha presentat aquest divendres a la sala de plens de l’Ajuntament d’Aitona els Plans de Foment Territorial del Turisme 2019, un acte en el qual també ha aprofitat per anunciar la dotació dels plans corresponents a l’any 2020.

Chacón ha estat acompanyada pel director general de Turisme, Octavi Bono, pel director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font, i per l’alcaldessa d’Aitona i vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol. També hi han assistit el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer; el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot; el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo, i alcaldes de la zona. En arribar a Aitona, Chacón ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament d’Aitona.

En la seva benvinguda a l’acte, Rosa Pujol ha mostrat la seva satisfacció perquè Aitona hagi estat triada com a seu de l’acte d’entrega dels Plans de Foment Territorial de Turisme de 2019 i ha donat les gràcies per l’aposta i per la tasca que es duu a terme a través d’iniciatives com aquesta, que “afavoreixen la competitivitat turística dels nostres pobles i ciutats”. Aquest suport per part del Govern als ens locals, ha dit Pujol, “és clau per dignificar i preservar el nostre patrimoni, potenciar els nostres actius i garantir que les nostres destinacions siguin arreu del món sinònim de sostenibilitat, innovació, diversitat i màxima qualitat”, i ha posat com a exemple Fruiturisme, que enguany ha rebut el premi a la Millor Experiència Turística del 2019.

Per la seva banda, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha explicat que aquests plans són una eina per tal d’executar el Pla Estratègic de Turisme com el pla de màrqueting de turisme de la Generalitat de Catalunya. Chacón ha anunciat que, per a aquest 2020, s’incrementa la partida pressupostària, que passa de 6 M€ a 10 M€, i que es prioritzaran les actuacions en aquelles zones més perjudicades pels aiguats del passat més d’octubre i pel temporal Glòria. També ha avançat que es redueix l’import mínim d’inversió, que passa de 350.000 € a 300.000 €.

Cal destacar que en la convocatòria del 2019, van ser seleccionats un total de 20 projectes, entre ells tres iniciatives d’ajuntaments lleidatans, concretament Penelles, Sort i Aitona. En el cas d’Aitona, la distinció va ser per al projecte ‘Fruiturisme. Una experiència agrícola a les Terres de Lleida’, que va rebre un ajut de 177.133,20 €, mentre que Sort va ser guardonat per ‘Millores pel foment del turisme a Sort, destinació de turisme esportiu i familiar 2019-2021, subvencionat amb 232.363,46 €, i finalment Penelles va rebre 358.119,00 € per la iniciativa ‘Colors d’esprai entre paisatge, cultura i vi’. En total, la Generalitat hi va destinar 6 M€ per finançar aquests projectes, els quals està previst que generin una inversió de 16,7 M€.

Els Plans de Foment Territorial del Turisme són convocats pel Departament d’Empresa i Coneixement i s’emmarquen dins la política del Govern de Catalunya per afavorir propostes d’arreu del territori i de petit format, amb l’objectiu de fomentar el reequilibri turístic del nostre país. El repte és donar veu als projectes d’àmbit local que escollits com a destinataris d’aquesta línia d’ajuts, que prioritza tant les actuacions adreçades a promoure la millora paisatgística, com les que lluiten contra la pol·lució i contaminació visual, entre altres característiques.

Aitona, 21 de febrer de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat