Els paisatges cromàtics dels camps de presseguers tornen a lluir amb l’’Aitona en Tardor’

Aitona_tardor01

Els visitants podran gaudir el diumenge 24 de novembre de visites als camps fruiters, tallers infantils, descoberta de patrimoni i trobades fotogràfiques

 

La diputada i alcaldessa d’Aitona Rosa Pujol ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la jornada turística ‘Aitona en Tardor’ que se celebrarà el 24 de novembre.

 

La presentació s’ha fet a la sala de premsa de la Diputació i ha comptat també amb les intervencions de Víctor Godia, dels Amics del Cavall d’Alcarràs; Alfonso Calzada, del Club d’Atletisme Aitona; Ana Mor, de Mel de l’Oest; i l’assistència de Xavier Palau, de Pangea Chocolate.

 

Pujol  ha iniciat la seva intervenció agraint les associacions locals l’esforç continu que fan per fer del fruiturisme una realitat que cada vegada incrementa el seu interès. Ha posat èmfasi en el fet que amb accions com aquesta es pretén explicar el cicle de l’arbre fruiter, el paisatge natural d’Aitona que és el que li dona el valor afegit a la feina que s’està fent en la línia de donar a conèixer la bellesa dels paisatge de la zona.

 

Ha recordat que, immersos en plena tardor, des de l’ajuntament es vol aprofitar aquest paisatge cromàtic, visual i sensorial que ofereixen els camps en aquesta època de l’any amb la caiguda de la fulla, per donar-lo a conèixer a tot arreu.

 

La jornada s’iniciarà amb una caminada solidària i popular contra el càncer, amb el suport d’Oncolliga, a les 9.30 hores, amb dos rutes de 5 i 10 km; seguit d’un taller de tardor per infants, on els més petits podran descobrir i gaudir de la tardor fent manualitats i tallers amb elements típics d’aquesta estació, a les 10.00 hores

 

Posteriorment, a les 11.00 hores es farà una visita als camps i als actius patrimonials. El recorregut pels camps d’Aitona s’iniciarà al pavelló poliesportiu acompanyats de pagesos i guies locals, on es podran apreciar els canvis cromàtics que suposa la caiguda de les fulles dels presseguers dels camps. A continuació es visitaran també els principals espai patrimonials del municipi.

 

La tarda de diumenge començarà amb una trobada fotogràfica que compta amb la col·laboració del Grup d’Amics de la Foto d’Aitona en la que els participants puguin prendre instantànies del paisatge tardorenc del municipi i de la posta de sol dels camps de presseguers (16.00 hores). A les 19.00 hores es farà el ball de jubilats que, com cada diumenge, organitza l’Associació de Jubilats d’Aitona

 

Durant la jornada hi haurà parades de productors locals, passejades amb carros tirats per cavalls, visites aèries amb globus aerostàtics, a càrrec de l’empresa Kon-Tiki; i servei de lloguer per fer rutes amb bicicleta, a càrrec de Cicles Fransi.

 

Aquestes activitats estan englobades en la campanya fruiturisme amb el hashtag #Aitonaentardor.

 

Amb la intenció de desestacionalitzar el projecte es promocionen també les campanyes Aitona en flor, Aitona en fruita, Aitona en verd i Aitona bressol de Sants.

 

Lleida, 20 de novembre de 2019

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat