Els Omellons organitza una nova marxa no competitiva per gaudir de les construccions de pedra seca de les Garrigues

7a Marxa Cabanes de Volta-SLI

Se celebrarà el dia 31 de març, consta de dos circuits de 15 i 21 km, i forma part del circuit de marxes.cat

El diputat Francesc Sabanés ha participat aquest dijous en la roda de premsa de presentació de la 7a Marxa de les Cabanes de Volta dels Omellons que se celebrarà el dia 31 de març. L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde dels Omellons i responsable de la Cursa, Jordi Gaya; la regidora de Joventut i Esports, i membre de l’organització de la Cursa, Esther Miró; i del coordinador del circuit de marxes saludables de ponent Marxa.cat, Simeó Fuentes.

Aquesta és una marxa no competitiva que es pot fer corrent o caminant, i que es de un caire molt familiar que consta de dos circuits de 15 i 21 km aproximadament, que transcorren pel terme dels Omellons, Vinaixa i Arbeca. Durant el recorregut els participants podran gaudir de les típiques construccions de pedra seca, cabanes de volta, marges, etcètera.

Francesc Sabanés ha volgut destacar que es tracta d’una iniciativa que promou l’entorn i els hàbits saludables i que permet posar en valor construccions tan emblemàtiques del paisatge de les Garrigues com les cabanes de voltes.

Enguany la gran novetat és que els circuits es faran a la inversa de l’any passat, donant així una perspectiva diferent al pas dels participants pels elements patrimonials que s’aniran trobant al llarg del recorregut, tal i com ha assenyalat Jordi Gaya.

De la seva banda, Simeó Fuentes ha recordat que aquesta és la tercera de deu marxes que composen el circuit i l’ha catalogada de consolidada i que compta amb una gran organització, tenint en compte la gran quantitat de participants que rep en aquesta jornada.

Els participants del circuit curt tindran dos punts d’avituallament, mentre que els inscrits de la llarga en tindran tres. Un dels punts emblemàtics d’avituallament serà un dels grans atractius patrimonials del recorregut com és l’Ermita de Sant Bonifaci. L’arribada està prevista a la zona de les escoles, on es podrà gaudir d’un esmorzar de brasa o una opció vegetariana.

Les expectatives d’inscripcions és que s’arribin als 700 inscrits, però no més enllà, per qüestions logístiques d’organització d’un municipi que compta amb 212 habitants. La passada edició es van inscriure 688 persones.

La marxa esta organitzada per l’Ajuntament i totes les associacions del poble, i es possible gracies a les més de 50 persones que s’hi dediquen de forma voluntària.

Com ja fa uns anys, la marxa forma part del circuit de marxes saludables de ponent, marxa.cat. Aquest circuit pretén fer una aposta clara per l’esport i la salut. En aquest sentit, s’han anat reduint els sucres en els avituallaments, i en l’arribada, i apostant per fruita, sucs ecològics, etc.

Per més informació és pot consultar el web www.marxaomellons.cat

 

Lleida, 21 de març de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat