Els millors ritmes de blues, swing, folk i country al festival JazzCervera

JazzCervera_01

JazzCervera_03

JazzCervera_02

Se celebrarà els dies 14 de juliol, 22 de setembre i 5 de novembre en diferents indrets de la capital de la Segarra

 

La vicepresidenta Estefania Rufach; la regidora de Cultura de Cervera, Mercè Carulla, i el representant de Quadrant Produccions, Joan Ramon Jové, han presentat aquest dilluns el cicle JazzCervera que se celebrarà els dies 14 de juliol, 22 de setembre i 5 de novembre en diferents indrets de la capital de la Segarra.

 

Estefania Rufach ha destacat, durant la seva intervenció, que “Cervera, si té alguna cosa, és una gran agenda cultural. La veritat és que el volum d’activitats que genera la capital de la Segarra podria omplir tot el calendari”.

 

Per la seva banda, Mercè Carulla ha dit que s’ha ampliat el nombre de dies d’activitats per “incloure-les en les que ja duem a terme en aquesta gran oferta que presentem durant l’any, per exemple, la que celebrarem en el marc de la Festiuada”.

 

Finalment, Joan Ramon Jové ha explicat que “el fet que hagin decidit ampliar amb un tercer concert i que agafi l’entitat de cicle de jazz és una bona notícia. És un pas molt important d’aquestes col·laboracions que fa un any que es produeixen”. També s’ha referit a la importància de les figures que han passat per Cervera en el marc de la celebració de Jazz Tardor.

 

El cicle s’iniciarà el 14 de juliol al Pati de la Universitat, a les 20.30 hores, amb l’actuació de Gwen Perry Quintet. Perry és una cantant nord-americana, de jazz, ritme i blues, swing i música melòdica, que ha dedicat tota la vida a la música, realitzant concerts per tot el món. Coneguda com la “senyora de la Música i la Cançó”, destaca pel seu estil, unit a una tècnica impecable i un sentit únic del swing, que fan d’aquesta cantant una artista completa. Estarà acompanyada de Michele Faber, al piano; Fred Carlquist, al saxo tenor i clarinet; Pere Loewe, al contrabaix, i Enrique Heredia, a la bateria. El preu de l’entrada serà de 10 €.

 

Seguirà el 22 de setembre, a l’església de Sant Domènec, a partir de les 22.00 hores, amb l’actuació de Michael Lee Wolfe, guitarra i veu, que estarà acompanyat de Gerard Moragues, als teclats i piano; Ignasi González, al contrabaix i, Roger Gutiérrez, a la bateria. El preu de l’entrada serà de 10 €.

 

La gran tècnica instrumental i un gust impecable serien dues de les característiques més destacables del guitarrista, cantant i compositor nord-americà Michael Lee Wolfe. Conegut per les seves aportacions a la tradició de la música americana i els seus mestissatges, aquest artista de Pittsburgh llança ara una proposta en què barreja ritmes com el folk, el country, el blues o el rock.

 

El cicle finalitzarà el dia 5 de novembre amb l’actuació de Jazz Pretenders, un quartet que s’endinsa en els territoris de la fusió amb un resultat sònic i modern. El jazz elèctric evoca passatges del seu passat sense deixar d’aportar elements contemporanis: una mirada al futur entre el jazz i el groove. La connexió entre les composicions del saxofonista i els ritmes atrevits regalen un directe en què l’espectador viurà un viatge musical ple d’emocions.

 

Jazz Pretenders està format pel saxofonista tenor i compositor Jordi Blanch; el guitarra Toni López, el baix Dani Peña i el bateria Marcos López. La seva actuació serà gratuïta i es podrà veure al casal de Cervera, a partir de les 20.30 hores.

 

Per a més informació: www.cervera.cat.

 

 

Lleida, 27 de juny de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat