Eloi Bergós assisteix a la inauguració de la restauració de l’església de Sant Pere d’Orrit, al terme municipal de Tremp

Orrit_WEB

Les obres han suposat una inversió de 30.514 euros, dels quals la Diputació n’ha aportat 20.000 a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

El vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Eloi Bergós, ha assistit avui a l’acte d’inauguració de les obres de restauració de l’església romànica de Sant Pere d’Orrit, ubicada a la zona de la Terreta, a Tremp. L’acte inaugural ha comptat amb la presència de Francesc Fité, professor d’Història de l’Art Antic i Medieval i d’Història Medieval de la Universitat de Lleida, que ha ofert una introducció històrica i arquitectònica de l’església i del castell d’Orrit.

Les obres han consistit en la renovació de la coberta, neteja de tota la runa de l’interior, rehabilitació de la volta de la capella lateral, col·locació d’una nova porta i consolidació de tota l’estructura, protegint tot el conjunt, que data del segle XI.

L’actuació, realitzada en dos fases i promoguda per l’Ajuntament de Tremp i l’Associació pel Patrimoni de La Terreta, ha suposat una inversió de 30.514 euros, finançats per l’Institut d’Estudis Ilerdencs amb 20.000 euros i la resta pel Departament de Cultura de la Generalitat i fons propis del consistori.

En la seva intervenció, Bergós ha destacat “el valor arquitectònic” del conjunt monumental d’Orrit i ha reiterat “el compromís de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs amb el territori, amb la seva gent i amb els seus símbols, com és el cas de l’església de Sant Pere d’Orrit”.

Cal destacar que l’església forma part del conjunt monumental d’Orrit, un bé immoble que al 2015 va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local. L’església és una edificació del segle XI que s’adscriu a les formes de l’arquitectura llombarda. Per les solucions constructives que presenta, és un dels escassos exemples d’aquesta arquitectura a Catalunya, juntament amb la canònica de Sant Vicenç de Cardona. Pel que fa al Castell, que completa el conjunt patrimonial, va ser el bressol d’un dels primers textos redactats en la nostra llengua.

Tremp, 20 d’octubre de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat