El vicepresident Jordi Latorre assenyala la Fira d’Organyà com el millor aparador de l’activitat econòmica de la comarca

Fira Organyà_1

Fira Organya_2

Fira Organyà_3

Fira Organyà_4

Fira Organyà_5

Ho ha dit en la inauguració d’un dels certàmens firals de referència de l’àrea de muntanya, que ha inclòs la 25a Mostra de Bestiar, tallers d’oficis, la 28a Fira d’Artesania i una exposició de dibuixos

 El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, ha participat aquest diumenge en l’acte inaugural de la Fira de Sant Andreu d’Organyà, que s’ha celebrat avui i que ha inclòs la 25a Mostra de Bestiar, tallers d’oficis, la
28a Fira d’Artesania i una exposició de dibuixos.

Latorre, que ha estat acompanyat del vicepresident tercer, Antoni Navinés, i pel diputat Josep Ramon Fondevilla, ha arribat a la plaça de les Homilies d’Organyà, on ha estat rebut per l’alcalde Celestí Vilà; per la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Josefina Lladós; i per Jordi Fàbrega, diputat al Parlament de Catalunya, entre d’altres, a més d’Eduard Vives, tinent d’alcalde d’Organyà i regidor de Fira.

Jordi Latorre ha felicitat Organyà per una fira que posa en valor “l’activitat ramadera i la producció alimentària artesanal” que se’n deriva, una felicitació que ha fet extensiva per la inauguració, aquesta mateixa setmana, del túnel de Tresponts, que dona resposta a una reivindicació històrica i que permetrà acostar encara més Organyà i l’Alt Urgell a la resta del país.

Aquesta nova infraestructura, afegida al desplegament de la fibra òptica que estan implementant Diputació i la Generalitat, i al nou pla d’ajuts que la Diputació aprovarà a principis del 2022 a favor del repoblament, sobre tot en projectes relacionats amb l’habitatge, han de servir, ha dit Latorre, per “elevar encara més la qualitat de vida de la comarca”, tant a nivell particular com d’empreses i professionals.

Per tot plegat, el vicepresident primer de la Diputació ha encoratjat tothom a seguir treballant i a donar-ho a conèixer a través d’una fira que és “el millor aparador” de l’activitat econòmica i d’un futur esperançador en el qual Organyà comparà “amb tot el suport de la Diputació”.

Després dels parlaments, s’han lliurat els premis del Concurs de Dibuix de Cartells de la Fira, en què hi ha participat part l’alumnat de l’Escola Miret i Sans. En acabar, s’ha efectuat una visita a la Fira, a l’espai ramader, la plaça de les Homilies i els tallers i la zona d’artesania i entitats.

La Fira de Sant Andreu d’Organyà és un dels certàmens firals de muntanya amb més anomenada. Combina la tradició d’arrel ramadera amb demostracions i parades d’artesania i productes locals.

Tot i que el dissabte es va viure una avançada amb la conferència ‘La gestió del conreu de la tòfona negra’, a càrrec de Daniel Oliach, tècnic del Centre de Ciència i Tecnologia de Catalunya, el gruix dels actes s’ha celebrat aquest matí. Així, a primera hora s’han obert els espais dedicats a la 28a Fira d’Artesania i multisectorial, i a la 25a Mostra de Bestiar, on s’han pogut veure cavalls de sella i de muntanya, rucs catalans, vaques brunes i frisones, oví, cabrum, i aviram. Hi ha hagut també un esmorzar popular a la plaça de les Homilies, així com un taller d’oficis.

 

Organyà, 28 de novembre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat