El certamen ha aplegat 35 parades de productes artesanals i de proximitat i ha ofert una vintena d’activitats paral·leles.
El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez, ha dit aquest diumenge, durant la setena edició de la Fira de la Mel de Riner, que l’aposta per la professionalització i l’especialització de les fires és una manera de que aquestes esdevinguin un pol d’atracció per al sector.
Jiménez, que ha estat acompanyat pel diputat Fermí Masot, ha arribat a l’Ajuntament de Riner, on ha estat rebut per l’alcalde Joan Solà; la també diputada Elis Colell; pel secretari de Governs Locals i de Relacions amb l’Aran de la Generalitat de Catalunya, David Rodríguez; i per alcaldes i alcaldesses de poblacions veïnes. El vicepresident ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament i ha rebut, en nom de la Diputació de Lleida, el guardó de l’Abella Rinerenca que lliuren els organitzadors de la fira per la seva tasca en favor del municipi.
En el seu parlament, Agustí Jiménez ha felicitat l’Ajuntament de Riner i tots els que col·laboren en l’organització de la fira per la seva tasca, tot remarcant, a més, la feina de Joan Solà a l’alcaldia però també a l’Associació de Micropobles.
Posant el focus en la fira, el vicepresident ha destacat la cura dels petits detalls i la varietat de propostes que ofereix, però també les activitats dedicades específicament a la mel i els seus productes derivats, la qual cosa és una bona notícia, “perquè us especialitza i us fa únics per al sector”, això sense oblidar les nombroses “activitats paral·leles, emmarcades en l’àmbit més tècnic”. Tot plegat dona com a resultat una fira més professional, i “professionalitzar les fires és, sens dubte, una manera de fer que tinguin sentit i siguin veritablement interessants per als sectors respectius”.
“El sector primari, en aquest cas, es troba en un moment delicat. I l’apicultura no hi queda al marge”, ha lamentat Agustí Jiménez, que malgrat tot ha expressat la seva confiança en que la posada en marxa d’iniciatives com la Fira de la Mel de Riner “ens ajudaran a construir, entre tots, un projecte sòlid de recuperació i preservació per a les abelles i seran un impuls per al sector apícola, que tant ho necessita”.
En acabar aquest acte, han efectuat una visita a les diferents exposicions situades a la Casa Gran i a la fira, ubicada a la plaça del Santuari del Miracle. Allí han pogut gaudir de les 35 parades de productes artesanals i de proximitat i d’una vintena d’activitats paral·leles que s’integren al certamen, amb la gastronomia i especialment la mel situats en un primer pla. Entre aquestes activitats ha destacat la degustació de tapes elaborades amb mel, un maridatge de mel i música, i una experiència gastronòmica també al voltant de la mel. La Fira de la Mel està organitzada per Ajuntament de Riner, consistori que durant els darrers ha impulsat diferents iniciatives relacionades amb aquest producte.
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat