El Trofeu Albert Costa estrena un nou format de competició en la seva 23a edició

Trofeu_Albert_Costa_02

Trofeu_Albert_Costa_04

Trofeu_Albert_Costa_03

Trofeu_Albert_Costa_01

El nou model ‘Round Robin’ garanteix que els jugadors disputin un mínim de tres partits, afavorint d’aquesta manera la presència de tennistes top a la capital del Segrià

El diputat Òscar Martínez ha participat aquest dimarts en la presentació del torneig que es disputarà del 22 al 26 de març a les pistes del Club Tennis Urgell

El diputat d’Esports i Salut Pública, Òscar Martínez, ha participat aquest dimarts en la presentació del 23è Trofeu Albert Costa i 34è Torneig de Setmana Santa que organitza el Club de Tennis Urgell i en el qual ha participat Albert Costa, soci d’honor del club i padrí del torneig que, des de fa 23 edicions, porta el seu nom. També hi han participat Óscar Villaverde, president del Club Tennis Urgell; Jackson Quiñónez, regidor d’Esports de la Paeria; José Luis Solans, delegat a Lleida de la Federació Catalana de Tennis, i Carlos Coll, director esportiu del torneig.

En la seva intervenció, Martínez ha destacat que la celebració d’aquest torneig s’ha convertit en tota una referència al calendari esportiu de les comarques de Lleida. “L’organització per part del Club Tennis Urgell, ja sigui pel prestigi del club, per les instal·lacions o la mateixa experiència acumulada en l’organització d’aquest trofeu, asseguren l’èxit d’aquesta competició”. El canvi de format de la competició serà la gran novetat del torneig d’enguany, que es disputarà del 16 al 26 de març a les pistes del Tennis Urgell.

En aquest sentit, el diputat d’Esports ha felicitat el club de tennis per la rellevància d’aquest torneig, el qual està consolidat com un dels més importants que es duen a terme a la demarcació. “Això és degut, d’una banda, al grau d’exigència i responsabilitat dels organitzadors, una constant que hem pogut comprovar en totes les edicions; i, en segon lloc, perquè ens permet conèixer el talent d’uns jugadors i jugadores i d’un esport que cada vegada està més popularitzat”.

El torneig aplegarà les millors raquetes sub 13 masculines i femenines del panorama estatal, amb accés únicament per invitació. La prèvia es va disputar el cap de setmana passat, mentre que la fase final es desenvoluparà del 22 al 26 de març. Tot plegat en un torneig de referència en l’àmbit formatiu i que està considerat com un Campionat d’Espanya oficiós.

Enguany el 23è Trofeu Albert Costa presenta dos quadres molt importants, especialment el femení, que ha aconseguit reunir totes les quart-finalistes del Campionat d’Espanya i una jugadora de vuitens.

El torneig estrena enguany un nou format de competició, mitjançant el qual s’ha volgut evitar que un jugador/a que s’hagi desplaçat fins a Lleida jugui només un partit de la fase final, sinó que es garanteix que en disputi un mínim de tres, afavorint d’aquesta manera la presència de tennistes top.

Així, segons aquest nou format, la fase prèvia (dissabte 16 i diumenge 17) es va disputar en dos quadres (masculí i femení) de 16 tennistes cadascun d’ells. En cada quadre es van disputar dues rondes, i els 4 jugadores i jugadores que les van superar les dues, han accedit a la fase final.

Una fase final que començarà el divendres 22 i que estarà formada per un quadre de 16 tennistes masculins i 16 femenins (els 4 classificats de la prèvia més 12 que entren directament). Aquests 16 tennistes ens distribuiran en 4 grups de 4 jugadors/es i jugaran pel sistema round robin (lligueta tots contra tots), amb la qual cosa es garanteix que cada participant disputi un mínim de tres partits.

Els quatre campions/es de grup seran els que protagonitzaran les semifinals del dilluns 25 de març, mentre que els guanyadors de les semifinals s’enfrontaran a les finals del dimarts 26, que com és habitual es disputaran simultàniament a partir de les 10.30 hores.

Lleida, 19 de març de 2024

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat