El Tren dels Llacs emprèn el primer viatge de la temporada aquest dissabte

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

El Tren dels Llacs inicia la temporada aquest dissabte, 27 d’abril, dia en que farà el seu primer viatge amb tren entre Lleida i La Pobla de Segur, amb l’atractiu d’un paisatge singular i múltiples possibilitats lúdiques i gastronòmiques per als visitants al llarg del recorregut per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà.

Aquesta és la cinquena temporada que funciona aquest servei turístic que va néixer l’any 2009 fruit d’una iniciativa conjunta d’FGC i la Diputació de Lleida, amb la col•laboració de l’aleshores Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat i els ajuntaments dels municipis de la línia, amb l’objectiu de convertir-lo en un referent que contribueixi a la dinamització econòmica d’aquest territori.

La posada en funcionament d’aquest servei turístic comporta un cost de 170.000 euros, finançat entre les parts: la Generalitat n’aportarà el 50%, mentre que la Diputació de Lleida n’assumirà el 37,50% i l’ATM de l’Àrea de Lleida, el 12,50% restant.

Enguany el tren històric ofereix 23 circulacions entre els mesos d’abril i octubre. Com la temporada anterior, el Tren dels Llacs sortirà de l’Estació de Lleida – Pirineus a les 10.30 hores i arribarà a La Pobla de Segur a les 12.30 hores. La tornada serà a les 17.30 hores.

Per segon any consecutiu, els viatgers podran gaudir d’un pack de benvinguda amb productes gastronòmics de la terra i d’una degustació gastronòmica a la tornada a l’estació de Balaguer cap a les 18.45 hores. A més, el servei comptarà amb la participació d’un grup d’animació per amenitzar tot el viatge fins a la finalització, que serà a les 19.30 hores.

L’any passat el servei va comptar amb una ocupació mitjana dels trens de prop del 85%, passant dels 4.518 visitants el 2011 als 4.943 del 2012.

Lleida, 26 d’abril de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat