El suport al sector agrari, prioritat de la Diputació a la Fira Agrària de Sant Miquel

ORIactivitats_st_miquel_editora_2_6090_0_1

La Diputació de Lleida participarà un any més a la Fira Agrària de Sant Miquel, que se celebrarà del 26 al 29 de setembre a la capital del Segrià. La corporació tindrà una important presència al certamen amb dos estands, un institucional i un altre que acollirà diferents activitats a l’entorn de la gastronomia i en suport al sector agrari i ramader de les comarques lleidatanes.

Degustació de tapes de cuiners lleidatans

Durant els quatre dies del certamen, la corporació promocionarà entre els visitants de la fira 13 tapes elaborades per cuiners lleidatans a partir de productes gastronòmics de proximitat. Es tracta de 13 tapes, una per comarca, que han estat seleccionades per aquesta degustació en el concurs organitzat per la Diputació de Lleida i Gustum, en col·laboració amb l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, saludarà els cuiners que han participat en aquesta iniciativa divendres, 27 de setembre a les 10.30 hores al Palau de Vidre.

Aquesta acció s’emmarca dins la campanya “Aliments del territori i tu” de la Diputació de Lleida, que a la Fira de Sant Miquel es tradueix en un estand de més de 500 metres quadrats que agruparà fins a 200 productes de proximitat de les 13 comarques lleidatanes . A més, comptarà amb un espai central on els visitants podran participar en una vintena d’activitats gratuïtes que inclouen degustacions, demostracions, tastos, tallers i presentacions culinàries.

Entre les activitats que s’organitzaran hi ha sessions de cuina amb xocolata a la pedra d’Agramunt, tast-maridatge de cervesa i formatge artesans, mostres gastronòmiques amb productes de les Garrigues, del Pallars Jussà, la Noguera o el Pla d’Urgell, sessions de cuina de proximitat amb diferents cuiners de les comarques lleidatanes, maridatges dels vins del Cellers de la Vall del riu Corb, presentacions d’embotits i melmelades o tallers de cuina per als més petits.

Les tapes es podran degustar a preus populars tots els dies de la fira de 12 a 14 i de 18 a 20 hores i els visitants escolliran aquelles que considerin millors. Les tres més votades seran premiades.

Disfruita-la

La Diputació de Lleida també col·labora amb la iniciativa d’Unió de Pagesos (UP) Disfruita-la, que consisteix en realitzar tastos guiats de fruita dolça amb infants i joves amb l’objectiu de promocionar i fomentar el consum de fruita dolça.

Aquesta activitat es farà divendres, 27 de setembre a partir de les 11.00 hores a l’amfiteatre dels Camps Elisis i consistirà en un tast de fruita infantil a càrrec de la companyia de teatre La Cremallera. Es preveu la participació de 160 nens d’entre 4 i 6 anys de l’Escola dels Camps Elisis i de l’Escola Maristes.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, assistirà a l’activitat i atendrà els mitjans de comunicació a les 11.30 hores, juntament amb el responsable nacional de la Unió de Pagesos, Joan Caball, i un representant de la Fundació de ‘la Caixa’.

Jornada tècnica Parlem del iodur de plata

Davant de la preocupació de molts alcaldes i agricultors per l’increment del nombre de tempestes amb calamarsa focalitzades en territori lleidatà, la Diputació de Lleida organitzarà una jornada tècnica per parlar sobre la eficiència i l’eficàcia o no del iodur de plata per minimitzar l’impacte del granís sobre produccions agrícoles i equipaments urbans.

La jornada s’inaugurarà divendres, 27 de setembre a les 15:45 hores i l’atenció a la premsa tindrà lloc a les 18.00 hores.

La Diputació de Lleida l’ha organitzada com a resultat del consens que ajuntaments, consells comarcals, sindicats agraris, representants d’Agricultura i de Governació, l’associació Afrucat i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya van arribar en una reunió celebrada el passat mes de juliol a la Diputació de Lleida.

Lleida, 24 de setembre de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat