El sentiment de pertinença al poble, al territori i al país, eixos del pregó de Joan Talarn a la Festa Major de Menàrguens

Menàrguens-web

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha estat avui el pregoner de la Festa Major de Menàrguens, que se celebrarà fins diumenge.

Talarn ha arribat acompanyat d’Estefania Rufach, vicepresidenta segona de la Diputació, a la Videoteca Municipal, on ha estat rebut per l’alcaldessa, Anna M. Calvís; Miquel Plensa, president Consell Comarcal de la Noguera; per la resta del consistori municipal i per diferents alcaldes de la zona.

En el seu pregó, el president de la Diputació ha recordat que les festes majors a Catalunya fan “sortir la gent al carrer” per viure l’alegria d’una celebració que dóna a conèixer el patrimoni arquitectònic, cultural i gastronòmic de cada poble i que ens fan sentir orgullosos del que tenim, del que som i del que volem ser. Talarn ha instat a la gent de Menàrguens a imprimir a la Festa Major “el vostre segell d’identitat, el vostre caràcter i la vostra personalitat”, tenint cura de les tradicions i la cultura popular, del folklore, de la recuperació de la memòria històrica o el manteniment i record del nostre passat com a poble.

Talarn ha volgut recordar a l’escriptor Joan Barceló, nascut a Menàrguens, qui fou un gran renovador de la novel·la juvenil i creador d’un nou concepte de la poesia contemporània.

A continuació, han efectuat una visita a la Biblioteca Municipal, dedicada al poeta local Joan Barceló. Més tard, s’han traslladat a l’Ajuntament de Menàrguens, on Joan Talarn ha signat al Llibre d’Honor, i han vist un vídeo i visitat l’exposició fotogràfica ‘1 d’Octubre’. L’estada del president de la Diputació a Menàrguens ha acabat amb l’apertura del 4t Mercat Gastronòmic de Menàrguens i un recorregut per les parades.

 

 

Menàrguens, 30 d’agost de 2019

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat