El Secà de Sant Pere torna a mostrar la seva vessant solidària amb l’organització de la 5a Milla pel barri

Milla_solidària_01

Milla_solidària_02

Milla_solidària_03

Se celebrarà el dia 2 de juliol, en format presencial i virtual, i les inscripcions es destinaran a l’Associació Down Lleida

 

El diputat Jordi Verdú, acompanyat del president de l’Associació de Veïns del Secà, José Carreiro, i de l’organitzador, Manel Serrano, han presentat aquest dimecres en roda de premsa la 5a Milla Solidària del Secà de Sant Pere, en benefici de l’Associació Down Lleida, que se celebrarà el dia 2 de juliol, enguany de forma presencial i virtual, degut a la pandèmia sanitària. L’acte ha comptat també amb l’assistència del regidor d’Esports de la Paeria, Ignasi Amor, i del representant territorial d’Esports, Joan Segura.

 

Concretament, s’organitza la milla presencial, de 1.609 metres, les curses infantils i la milla virtual. Respecte a aquesta última, i segons ha explicat Manel Serrano, els participants podran escollir l’activitat esportiva que vulguin i després, compartir-la a les xarxes. Els participants de la milla donaran tres voltes en lloc de dos, a un circuit que s’ha escurçat (536 metres). Segons ha recordat el mateix Serrano, aquest nou disseny del circuit permetrà seguir la cursa de molt a prop i veure passar els participants passar fins en tres ocasions, la qual cosa l’apropa al públic. S’espera que, entre les tres modalitats, participin prop de 250 atletes.

 

Mantenint aquest esperit solidari de la cursa des de la primera edició, la recaptació dels 5 € de cada inscripció es destinaran a aquesta associació amb seu al Secà de Sant Pere. El preu de les curses infantils és d’1 €.

 

Segons ha explicat Carreiro, “aquest és un projecte que s’està fent gran”. Ha emfatitzat que “el fet que en temps de pandèmia s’hagi apuntat tanta gent demostra que hi ha ganes de participar, de fer coses, i coincidint amb les festes del barri, molta gent ha volgut ajudar a fer que això sortís bé”.

 

Jordi Verdú ha destacat la importància del vessant solidari de la cursa. “Amb la situació de la Covid, tot s’ha centrat en la pandèmia i la seva gestió, i sembla com si s’haguessin oblidat o deixat de banda altres necessitats”. Ha afegit que “cal felicitar l’organització per dedicar aquesta activitat a Down Lleida”.

 

Una altra de les novetats, forçada per les circumstàncies, és que per qüestions d’organització, logística i patrocinis, aquest any no hi haurà categories, i s’han previst diferents curses de 20 a 25 participants, i només tindran trofeu els tres millors temps del conjunt de totes les curses masculines i del conjunt de totes les curses femenines.

 

Prèviament, també s’organitzaran unes jornades atlètiques infantils en col·laboració amb  l’IE Torre Queralt. Aquestes tindran lloc el dia 30 de juny a les mateixes instal·lacions del IE Torre Queralt i estan destinades als infants d’aquest centre. Aquesta trobada es farà de 10.00 hores a 12.00 hores i comptarà amb la participació de les atletes Eva Ledesma i Meritxell Bonet.

 

També s’ha recordat que les curses infantils (3 a 13 anys) no són competitives. S’estableixen distàncies de 80 a 500 metres, segons l’edat, i l’organització es reserva el dret de fusionar-les segons el nombre de participants.

 

Excepcionalment, i per qüestions organitzatives i sanitàries, només podrà participar a la prova qui s’hagi inscrit prèviament abans del dia 28 de juny.

 

Lleida, 23 de juny de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat