El president Talarn elogia la capacitat transformadora dels municipis rurals i els anima a apostar per la seva economia local

Alcano1

alcano2

Montoliu1

Torrebesses1

Torrebesses2

 El president de la Diputació visita les cooperatives de Montoliu de Lleida i Alcanó i el Centre d’Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha elogiat la capacitat transformadora dels municipis rurals i ha animat les alcaldies a apostar per la seva economia local, “aquella que dona sentit a la singularitat de cada municipi, cohesiona el seu veïnatge i fa els pobles atractius de cara a l’exterior”. Talarn ha traslladat aquest missatge en la visita que ha realitzat als municipis de la comarca del Segrià de Montoliu de Lleida, Torrebesses i Alcanó.

Joan Talarn ha iniciat la jornada al municipi de Montoliu de Lleida, acompanyat de l’alcalde del municipi, Joan Ramon Guillamet, i els diputats Carles Gibert i Jordi Verdú, amb una visita a la Cooperativa, on s’ha reunit amb el president de l’entitat, Josep Maria Guiu, ha signat el Llibre d’Honor, i ha fet un recorregut per les instal·lacions. Posteriorment, s’ha desplaçat al col·legi públic Sant Isidre ZER la Coma i ha finalitzat la visita a l’Ajuntament, signant el Llibre d’Honor i mantenint una reunió amb l’alcalde i els regidors.

Talarn ha destacat que “Montoliu és un municipi amb futur gràcies a l’esforç d’una cooperativa innovadora que garanteix el progrés econòmic i una escola que assegura el creixement d’un poble que té un ajuntament amb projectes transformadors per cercar un futur més sostenible”.

A la tarda, el president de la Diputació de Lleida ha continuat amb la visita institucional al municipi de Torrebesses, acompanyat pel diputat Jordi Verdú, on ha estat rebut a l’Ajuntament per l’alcalde, Mario Urrea, i regidors del municipi, amb els quals ha mantingut una reunió de treball després de signar el Llibre d’Honor. A Torrebesses ha visitat l’església parroquial, el Molí del Bep de Canut, datat del segle XIX, i el Centre d’Interpretació de la Pedra Seca.

El president de la Diputació ha posat en valor que “Torrebesses destaca per la recuperació del patrimoni històric, en especial la pedra seca, un element identitari que pot ser una eina més per aconseguir el dinamisme econòmic i social necessari per fomentar l’arrelament al territori”.

Finalment, Talarn s’ha traslladat fins a Alcanó, on ha estat rebut per l’alcalde Xavier Prunera, amb el qual ha mantingut una reunió acompanyat de regidors del municipi després de signar el Llibre d’Honor. Joan Talarn ha visitat les obres del PUOSC, el Castell i el pou sarraí i ha acabat la seva estada a la Cooperativa Fruits de Ponent-Molí d’Alcanó, on ha estat rebut pel president de la cooperativa, Sebastià Escarp, responsable del Molí d’Alcanó i del consell rector de la Cooperativa.

Joan Talarn ha destacat que Alcanó és un municipi del Segrià històric, “que ens mostra, des que era terra de frontera fins al segle XXI, com es treballa per arrelar la ciutadania al territori, perquè sense gent no hi ha país’.

Lleida, 9 de novembre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat