El president intervé en l’acte d’obertura del curs acadèmic del Centre Associat de Cervera de la UNED

ORIfoto_1_editora_2_4945_0_1

ORIfoto_2_editora_2_4945_0

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest dissabte en l’acte d’obertura del curs acadèmic 2011-2012 del Centre Associat de Cervera de la UNED. Durant la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida ha afirmat que “els centres universitaris han contribuït positivament a la riquesa social, cultural i intel·lectual del territori” i ha destacat la “inqüestionable i evident” consolidació acadèmica de la UNED de Cervera, que està basada en un “model d’ensenyament totalment compatible amb el de les universitats presencials”, tal com ha dit.

Reñé ha indicat que “l’assentament acadèmic de la UNED de Cervera, al cap de 40 anys, va lligat a la qualitat i ampliació de l’oferta acadèmica del centre, així com també a les possibilitats reals d’inserció laboral que les titulacions ofereixen”.

En el seu parlament, ha explicat que la Diputació de Lleida, com a patró del centre, “mai no ha negligit la seva responsabilitat vers la comunitat universitària; perquè, per damunt d’altres consideracions, una universitat és una obra col·lectiva, que necessita de la màxima participació social i institucional per assolir unes finalitats i uns objectius acadèmics i humans imprescindibles en la formació de les persones i dels pobles”.

El president de la Diputació de Lleida ha afirmat que el Centre Associat de Cervera ”ha contribuït decididament al desenvolupament científic, a la formació professional i a la integració laboral”.

En el transcurs de la seva intervenció, Reñé ha assenyalat que la UNED de Cervera és també “per a la zona, motor d’intercanvi econòmic i de dinamització social”, és a dir, “un altaveu de promoció geogràfica”, ha dit.

Finalment, Reñé ha indicat que les universitats són institucions imprescindibles en totes les societats avançades, ja que “una bona formació de nivell superior és una condició essencial del progrés tècnic i econòmic, i també del benestar social”.

Abans d’acabar la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida ha felicitat als responsables del centre i a l’equip rectoral i, en especial, als nous llicenciats i als alumnes en general “per l’esforç que representa combinar estudis i treball”, tal com ha destacat.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat