El president inicia les visites als consells comarcals de Lleida

ORIvisita_institucional_segarra_trobada_alcaldes_01_editora_2_4987_0_1

El president de la Diputació, Joan Reñé, ha estat rebut pel president del Consell Comarcal de la Segarra, Adrià Marquilles; els vicepresidents del Consell Comarcal, Rosa Santana i Josep Maria Puig; el president del Consell d’alcaldes i alcalde de Talavera, Ramon Trullols, i l’alcalde de Cervera, Ramon Royes. Posteriorment, ha mantingut una reunió de treball amb els alcaldes de la comarca per tal de conèixer les propostes, demandes i impressions del territori.

En la roda de premsa posterior a la reunió, el president de la Diputació de Lleida ha explicat que durant la trobada han tractat diferents temes relacionats amb els serveis que ofereixen els ens locals i comarcals.

Com a resultat d’aquesta trobada, Reñé ha indicat que la Diputació de Lleida estudiarà i valorarà la possibilitat d’incrementar els serveis d’atenció tècnica als municipis pel que fa a la contractació de professionals com secretaris i interventors, ja que alguns municipis han manifestat aquesta necessitat. Reñé ha indicat que, tot i que aquesta ha estat una petició que s’ha plantejat al Consell Comarcal de la Segarra, des de la corporació es farà una valoració a la resta de les comarques.

En aquest mateix sentit, Reñé ha afegit que també mantindran els convenis que existeixen amb els consells comarcals i els consistoris pel que fa als Serveis Tècnics de la corporació, que realitzen tasques d’assessorament i suport en la redacció de projectes tècnics i direcció d’obres de les infraestructures de titularitat municipal.

El president de la Diputació de Lleida ha explicat que altres qüestions que s’han tractat durant la reunió amb els alcaldes de la comarca de la Segarra i que comptaran amb la col·laboració de la Diputació de Lleida han estat la portada d’aigua, la gestió de residus i la possibilitat de redactar un Pla director de sanejament gestionat des de l’ens comarcal.

Promoció econòmica i turística

Durant la trobada amb els alcaldes dels municipis de la comarca de la Segarra, el president de la Diputació de Lleida també ha manifestat la voluntat de la corporació de col·laborar amb els ens locals i comarcals per al desenvolupament propostes i polítiques de promoció econòmica.

Aquestes accions de promoció econòmica es complementaran amb altres de promoció turística per impulsar el patrimoni històric i natural com a aposta turística de la comarca de la Segarra. Reñé ha afegit que des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, juntament amb les comarques de la Plana, es treballarà en el desenvolupament del projecte conegut com a “camins d’aigua”, que inclou la creació de diferents itineraris.

La visita institucional ha continuat al viver d’Empreses de Cervera, on el president de la Diputació de Lleida ha vist les instal·lacions. Reñé ha finalitzat la seva estada a la comarca de la Segarra amb una visita al Parc Eòlic de Montargull.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat