El president de l’ACM qualifica “d’extremada validesa” l’estudi de la Diputació de Lleida en defensa de la viabilitat dels petits municipis

ORIvisita_miquel_buch_001_editora_2_5744_0_1

ORIvisita_miquel_buch_002_editora_2_5744_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha entregat al president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, l’estudi sobre ‘Els municipis actuals com a base de l’administració local’ en el marc d’una visita a la corporació

El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, ha qualificat l’estudi que la Diputació de Lleida ha elaborat amb la Universitat de Lleida (UdL) i que defensa la viabilitat dels petits municipis com un document “d’extremada validesa”.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha entregat al president de l’ACM l’estudi sobre ‘Els municipis actuals com a base de l’administració local’ en el transcurs d’una visita que ha fet el president de l’ACM a la Diputació de Lleida.

Les conclusions d’aquest estudi, que es van donar a conèixer a finals de l’any passat, indiquen que els ajuntaments petits són els que presenten una millor situació financera, que desenvolupen una satisfactòria cobertura competencial i que contribueixen de forma important al desenvolupament rural.

Buch ha agraït el lliurament de l’estudi especialment en aquests moments “en què el Govern de l’Estat espanyol agredeix els municipis petits de Catalunya,la qual cosa demostra que l’únic que vol és eliminar sense buscar cap rèdit econòmic ni social, ja que no hi ha cap dada que demostri un estalvi”.

Després de la trobada i en declaracions als mitjans de comunicació, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat i ha agraït la gran implicació que ha demostrat l’ACM en la defensa dels municipis de Catalunya.

El president de la Diputació de Lleida ha exigit “respecte a la nostra identitat, a la nostra forma de ser i a la consolidació d’aquesta realitat”. Pel que fa a les propostes de modificació de la Llei de base de règim local, Reñé ha indicat que “tot fa pensar que qui fa aquesta modificació està totalment allunyat de la realitat de Catalunya i aplica un clar criteri de recentralització amb un intent de control i vigilància del territori, la qual cosa és inacceptable”.

Visita del nou director general d’Administració Local, Jordi Souto

D’altra banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, també ha rebut aquest dimarts al nou director general d’Administració Local, Jordi Souto.

Després de la trobada, han destacat l’excel·lent relació que mantenen les dues institucions i han explicat que la trobada d’avui ha servit per repassar diferents temes.

Lleida, 12 de febrer de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat