El president de la Diputació, Joan Reñé, i la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, convidats al 24è Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics a Grenoble

ORI03_editora_2_4834_0_1

Els grups lleidatans que prenen part en aquesta trobada cultural són l’Àliga i el Lleó de Lleida del Grup Cultural Garrigues i la seva colla gegantera, els grallers Turrai, els Capgrossos de Tàrrega, els Gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, portats per la Colla de geganters i grallers de la Seu d’Urgell, i el grup d’havaneres, Boira.
Els actes s’inicien a les sis de la tarda amb un espectacle inaugural, que aniran seguits d’una ballada de sardanes amb les dos cobles convidades a l’Aplec. Durant la trobada es farà una recepció oficial a l’Ajuntament de Grenoble, acte que estarà presidit, de la part catalana, pel conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell.
Aquest certamen, que organitza ADIFOLK (Associació per a la Difusió del Folklore) des de 1988, té l’objectiu de ser una gran mostra de la diversitat cultural de Catalunya i intentar apropar una mica la realitat catalana, les seves terres i les seves comarques, al món. Aquesta manifestació cultural desplaça anualment a milers de persones, entre les que es poden trobar grups de bastoners, geganters, grallers, castellers, esbarts, corals, cobles, colles sardanistes, cavallets, havaneres i música popular.
Des de la seva primera edició, l’Aplec s’ha celebrat a ciutats com Amsterdam, París, Zurich, Tolosa de Llenguadoc, Brussel·les, Florència, Marsella, Hannover, Luxemburg, Ceret, Hall in Tirol, Innsbruck, Lausana, l’Alguer, Copenhaguen, Lisboa, Manchester, Graz, Haarlem, Malmö, Tallinn i Frankfurt.
A més de la delegació de la Diputació de Lleida assisteixen a l’Aplec representants de les diputacions de Barcelona i Tarragona, representants de diversos ajuntaments de Catalunya i el president d’Adifolk, Antoni Viñas, entitat que coorganitza l’Aplec amb la col·laboració de les institucions catalanes.

Grenoble, 4 d’agost de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat