El president de la Diputació i l’alcalde de Lleida es comprometen a mantenir obert el canal de diàleg entre el sector de l’hostaleria i el Govern de la Generalitat

WhatsApp Image 2020-11-18 at 19.50.40

Joan Talarn i Miquel Pueyo reben de mans del Gremi d’Hostaleria de Lleida el seu manifest demanant la reobertura de bars i restaurants
 
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, s’han reunit aquesta tarda amb una representació del Gremi d’Hostaleria de Lleida, dels quals han recollit en mà les seves reivindicacions per a la reobertura dels establiments de restauració. Tant el president com el paer en cap s’han compromès a mantenir obert el canal de diàleg entre aquest sector productiu de les comarques de Lleida i el Govern de la Generalitat. Fruit d’aquesta actitud proactiva dels representants de les institucions de Lleida, tant el propi gremi com la Cambra de Comerç de Lleida ja han mantingut reunions al més alt nivell de la Generalitat per tal de conèixer i analitzar els escenaris més segurs de reinici de l’activitat econòmica.
 
A la trobada amb Talarn i Pueyo han acudit el president del Gremi d’Hostaleria, Josep Castellarnau, el seu gerent, Ramon Solsona, i Josep Maria Rubió.
 
Joan Talarn ha volgut posar sobre la taula que part de les mesures de reobertura que la Generalitat aplicarà a partir de dilluns, tot i no recollir el cent per cent de les seves peticions, són mèrit del sector i de la seva capacitat de ser proactius i propositius.
 
Miquel Pueyo, per la seva banda, ha recordat que la Paeria de Lleida facilitarà que bars i restaurants puguin ampliar o donar d’alta noves terrasses per tal d’afavorir la represa de l’activitat un cop es comenci la desescalada.  El paer en cap ha assenyalat la voluntat d’estar preparats perquè es pugui reactivar l’activitat del sector, conscients de les limitacions a causa de la Covid-19. Així, s’habilitaran tràmits en línia perquè, davant dels nous requisits de seguretat i salut, es puguin donar d’alta o de baixa les terrasses o perquè es puguin ampliar o estudiar noves ubicacions si l’espai ho permet. L’alcalde ha apuntat el factor de la meteorologia, que a Lleida no és favorable en aquest sentit, i que l’activitat de restauració a les terrasses s’haurà de conciliar amb la mobilitat, com s’havia fet anteriorment. A més, ha donat instruccions a la Guàrdia Urbana perquè desenvolupi una tasca de mediació i el més pedagògica possible.
 
Finalment, el president de la Diputació de Lleida ha tornat a insistir que cap mesura no s’ha d’interpretar com un càstig sobre els comportaments dels negocis, reconeixent al sector de la restauració i l’hostaleria de Lleida la seva maduresa, el seu altíssim nivell d’exigència amb la seguretat i la responsabilitat davant una crisi d’efectes tan inesperats.
 
Davant d’això, Joan Talarn fa una crida a la ciutadania de Lleida a “aprofitar per anar a consumir a bars i restaurants a partir de dilluns, respectant totes les mesures de seguretat, com a mostra d’agraïment per l’esforç del sector, per compensar les pèrdues que estan tenint i com a mostra de confiança màxima en els nostres hostalers”. “Que sàpiguen que totes i tots estem amb ells més que mai”, ha conclòs.
 
 
Lleida, 18 de novembre de 2020
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat