El president de la Diputació de Lleida defensa el pacte fiscal en una entrevista al diari hongarès Magyar Nemzet

ORIentrevista_magyar_nemzet_001_editora_2_5464_0_1

ORIentrevista_magyar_nemzet_003_editora_2_5464_1

Aquest diari  ha publicat, en el marc d’Adifolk 2012, una entrevista al president de la Diputació de Lleida, on afirma que la voluntat de Catalunya és poder recaptar i gestionar els seus impostos

En resposta a les preguntes plantejades pel periodista del diari Magyar Nemzet, Reñé indica que l’increment del percentatge d’independentistes a Catalunya és perquè “els catalans estan molt descontents” i “la relació catalano-espanyola ha arribat a un punt sense retorn”

Un dels diaris més venuts a Hongria, el Magyar Nemzet, ha publicat aquest dilluns una entrevista al president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, amb motiu de la seva visita a la 25a edició de l’Aplec Internacional, que aquest any s’ha celebrat a Budapest entre els dies 3 i 5 d’agost. El Magyar Nemzet és un dels diaris amb més tirada en aquest país de la Unió Europea, que té més de 9 milions d’habitants i que fa més de 20 anys que va deixar de ser comunista.

En resposta a les preguntes plantejades pel periodista, el president de la Diputació de Lleida ha explicat que l’increment del percentatge d’independentistes és perquè “els catalans estan molt descontents” i “la relació catalano-espanyola ha arribat a un punt sense retorn”.

Reñé també ha indicat que “el dèficit fiscal de Catalunya és de 20.000 milions d’euros, això és el 9% del PIB, i només amb el retorn de la meitat d’aquesta quantitat, a Catalunya no tindríem necessitat de fer les retallades que ens veiem obligats a fer”. La voluntat de Catalunya és poder recaptar i gestionar els seus impostos, ha dit Reñé.

Durant l’entrevista, Reñé també ha parlat de la vinculació entre Catalunya i Hongria, que es remunta a més de 700 anys amb el matrimoni entre Constança d’Aragó i Eimeric II d’Hongria (1196) i el de Violant d’Hongria i Jaume I de Catalunya-Aragó (1235).

En aquest sentit, el president de la Diputació de Lleida ha afirmat que “és evident que Hongria pot tenir la seva oportunitat a Catalunya amb el sector agrícola, especialment a Lleida, però també hi ha unes excel·lents oportunitats per una cooperació industrial catalano-hongaresa i en el camp de les telecomunicacions i el turisme”.

A l’entrevista també es pregunta sobre la participació dels jugadors del FC Barcelona a la selecció espanyola, qüestió a la que Reñé contesta que aquests jugadors desfilen amb la senyera quan guanyen un títol

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, han participat aquest cap de setmana en la inauguració i en la recepció oficial de la 25a edició de l’Aplec Internacional a Budapest.

En aquesta edició, de les comarques lleidatanes, hi ha participat els Nans de Tàrrega de l’Associació Guixanet (Tàrrega, Urgell), els Capgrossos de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya portats per la colla de La Roca Fumada (Juneda, Les Garrigues) i la Colla sardanista Sol ixent (Vilanova de Bellpuig, Pla d’Urgell).

Lleida, 6 d’agost de 2012

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat