El present i el futur de la Unió Europea, a reflexió a la Diputació de Lleida amb Jordi Pujol

ORIfoto_1_editora_2_6325_0_1

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres l’acte Diàleg sobre el present i el futur de la Unió Europea, que ha comptat amb la participació de l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, i el periodista Martí Anglada.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha estat l’encarregat de presentar aquest acte organitzat per la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya. La Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea de la Generalitat organitza aquestes jornades de reflexió a les quatre diputacions catalanes.

En la seva presentació, Reñé ha valorat positivament aquest acte “com un intent d’acostar a la ciutadania la Unió Europea, un dels estaments polítics més allunyats dels ciutadans”. També ha destacat que “el nostre ADN com a país és formar part d’Europa i ho ha de continuar essent”.

Per la seva banda, l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, ha reflexionat sobre el passat, el present i el futur de la Unió Europa i sobre la idiosincràsia d’Europa com a bressol de cultures, valors i tradicions ben diverses que han col•laborat a configurar l’Europa actual més enllà dels criteris geogràfics i polítics. L’expresident ha afegit que “Europa és el lloc on l’important és la persona”, pionera en “la democràcia, la llibertat i l’estat del benestar”. I “Catalunya neix amb la marca europea”, ha conclòs Pujol.

La cloenda de l’acte ha estat a càrrec del secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana.

Lleida, 30 d’abril de 2014

Per a més informació:
Telèfons de contacte: 973.70.41.25
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat