El ple de la Diputació dona el vistiplau als ajuts en l’àmbit agrari per la pandèmia sanitària a Lleida

Ple13

Ple11

Fa referència a despeses d’assistència social derivades de la campanya de treballadors temporers per la fruita que puguin resultar afectats per la situació de la Covid-19, i al Pla de de Cooperació Municipal per fer front a les despeses derivades de la campanya agrària 2020, dotats amb 300.000 € i 214.000 €, respectivament

 

El ple telemàtic de la Diputació de Lleida, presidit per Joan Talarn, ha aprovat aquest dijous el conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Lleida per tal de fer front a les despeses d’assistència social derivades de la campanya de treballadors temporers per la fruita que puguin resultar afectats per la situació de la Covid-19 i que requereixen atencions socials i sanitàries específiques per un import de 300.000€ i que estarà situat a l’Hotel Rambla de la ciutat.

 

També s’ha fet l’aprovació inicial del Pla de Cooperació Municipal per a fer front a les despeses derivades de la campanya agrària 2020, dotat amb 214.000€ i que dotarà als ajuntaments que acullin un major nombre de treballadors d’una subvenció per finançar les despeses derivades de l’increment dels serveis que es veuen obligats a prestar aquests ajuntaments.

 

La distribució dels ajuts serà de 70.000€ per l’Ajuntament de Lleida, degut a les seves característiques especials; i 144.000€ entre la resta d’ajuntaments, segons els factors següents: 70% distribuït en funció del nombre d’hectàrees en producció de cultius d’albercoquers, cirerers, nectariners, presseguers, pomeres o perers de cada municipi; 25% distribuït en funció del nombre de contractes subscrits durant la campanya agrària de l’exercici 2019 a cada municipi; i 5% distribuïts en funció del nombre de places dels albergs per a temporers de cada municipi.

 

En aquest sentit, Joan Talarn ha volgut agrair la col·laboració que hi està havent entre totes les administracions per fer front a aquesta crisi sanitària, social i econòmica. De la seva banda, Jordi Latorre ha remarcat que tots els ajuts estan pensats en ajudar, en uns moments tan difícils, a alcaldes i ajuntaments.

 

El ple s’ha iniciat amb un minut de silenci en record de les víctimes de la Covid-19, seguit de l’aprovació de l’adhesió de la Diputació de Lleida al Consorci LOCALRET i aprovació dels seus estatuts, així com la delegació de tributs de l’Ajuntament d’Alàs i Cerc a l’Organisme de Recaptació.

 

La sessió plenària ha continuat amb el vistiplau al conveni marc de col·laboració entre la Diputació de Lleida i el Consorci Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida per a l’impuls del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.

 

També s’ha donat llum verda al conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida, els ajuntaments de Cardona, Castellfollit de Riubregós, la Molsosa, Llobera, Pinós, Riner i Torà i l’Associació de Propietaris REBROT per a la prevenció d’incendis forestals mitjançant el foment de la gestió forestal estratègica; i la segona addenda al conveni de col·laboració signat entre Diputació de Lleida, Ajuntament de Lleida i l’Estació Duanera Lleidatana (EDULLESA).

 

En l’apartat dels Serveis Tècnics, s’ha donat compte del ‘Pla d’Aforaments de carreteres de la xarxa viària local titularitat de la Diputació de Lleida’; i s’ha fet l’aprovació inicial del ‘Pla econòmic per a ens locals en matèria d’arranjament de camins. Gener 2020-Juny 2021’.

 

El ple també ha aprovat el “Projecte reduït. Rehabilitació del ferm i obres complementàries a la carretera  LV-1007, de la B-100 a La Rabassa. PK 0+000 a PK 2+842. Tram: Sant Guim de Freixenet”; el “Projecte reduït. Seguretat vial. Millora local. Millora de corba entre PK 7+060 al PK 7+760. Jaciment de “Els Estinclells”. Carretera local LV- 2021 de Tàrrega a Sant Martí de Maldà. Tram: Verdú”; el “Projecte de condicionament, pavimentació asfàltica i millores de la LV-3231 Agramunt-Tornabous. PK 0+000 al 11+450. Tram 3. PK 0+000 al 6+440”; i la incoació d’expedient d’expropiació forçosa d’una superfície privativa afectada per la construcció d’un mur d’escullera entre el PK 0+800 i el 0+840, marge dret de la L-234 de la C-14 a Passanant. Tram: Ciutadilla.

 

També s’ha ratificat el pla de desconfinament pactat amb els representants dels treballadors per a la seva progressiva reincorporació en funció de l’evolució de la pandèmia i les ordres que arribin de les autoritats sanitàries, sempre prioritzant la compatibilització de la conciliació laboral i el teletreball.

 

En l’apartat de les mocions, s’ha donat llum verda a la moció presentada pels grups polítics del PSC i UA perquè s’aturi la creació de l’Agència de Patrimoni Natural. També s’ha votat favorablement a la moció presentada pel grup polític d’ECP pel suport a la transició ecològica i energètica justa, pública, distribuïda, democràtica, participativa, sostenible i no extractivista; i s’ha aprovat la moció presentada pel grup polític de C’s, contra la intervenció dels estalvis de les entitats locals per part del Govern d’Espanya.

Finalment, la diputada Regina Cairol ha presentat la seva renúncia a l’acta de diputada provincial, per motius personals.

 

Lleida, 28 de maig de 2020

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat