El Ple de la Diputació de Lleida insta a la paralització immediata del projecte de macroabocador industrial de Riba-roja

Rosa Maria Perelló defensa al Ple la moció demanada pel Consell Comarcal del Segrià deixant palès el compromís adquirit

El Ple de la Diputació de Lleida celebrat aquest dijous ha aprovat una moció presentada pel grup polític de CiU de suport al Manifest del Consell Comarcal del Segrià en contra del projecte d’abocador de Riba-roja, del qual n’ha demanat la paralització immediata.

Aquesta moció és fruit d’un compromís que la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, va adquirir en una recent trobada amb els alcaldes del Segrià, en la qual aquests li van fer palesa la seva oposició al projecte de construcció d’un macroabocador de residus industrials a Riba-roja d’Ebre, a tocar dels termes d’Almatret i Maials, una oposició que va derivar en un manifest del Consell Comarcal. Segons ha dit la presidenta, i més enllà de la problemàtica concreta que genera aquest abocador, les afectacions per temes com aquest abasten a tot el territori, perquè la moció “posa sobre la taula qüestions que ens preocupen”, temes que els fan arribar “la ciutadania o col·lectius determinants”, que es debaten i que hi ha la voluntat que tinguin un recorregut llarg, tal com es mereixen “peticions justes i necessàries com aquesta”.

Avui, el Ple de la Diputació ha manifestat la seva oposició a aquest projecte per ser contrari a la línia de desenvolupament econòmic consensuada per al Segrià i a no promoure ni donar cabuda a cap projecte similar al territori de Lleida.
També s’ha aprovat una moció en favor de la sanitat pública a les zones de muntanya, segons la qual s’insta al Govern de la Generalitat a impulsar mesures per millorar la capacitat de contractació dels hospitals públics de la zona i a pagar complements de ruralitat als professionals que hi treballin; una moció sobre els treballadors jubilats de les companyies elèctriques, instant-les a mantenir els beneficis socials contemplats al conveni col·lectiu recentment extingit; una moció en relació amb les immatriculacions de l’Església catòlica al registre de la propietat; i una darrera moció per constituir una comissió especial informativa de caràcter temporal per fer el seguiment del cas Boreas. Sobre aquest tema, Rosa Maria Perelló ha volgut precisar que “des del minut u, per no dir el zero”, aquest equip de govern ha compartit amb tots els grups polítics “tota la informació que tenim al nostre abast” i “totes les passes que s’han hagut d’anar fent”, sempre en un exercici de “màxim transparència”.

El Ple també ha donat llum verda a la creació del lloc de treball d’Assessor del Projecte d’implantació de la fibra òptica al territori, que serà l’encarregat de coordinar el projecte i de les relacions amb la Secretaria de Telecomunicacions.
D’altra banda, i després de la renúncia de Ramon Lleonart al càrrec d’assessor per al Desenvolupament d’Infraestructures, el seu lloc es preveu que l’ocupi Cristina Casol. La nova assessora té 49 anys i és arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectes de Barcelona-Universitat Politècnica de Catalunya (ETSAB-UPC). Des del 2013 era cap del Servei Territorial d’Habitatge, de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya a Lleida.

Cal destacar, finalment, que a partir d’aquest Ple, la Diputació de Lleida ha deixat d’utilitzar els envasos de plàstic en el servei d’aigua als diputats i assistents, i ha adoptat el vidre en el que és una mostra més del compromís de la corporació amb la sostenibilitat i amb el medi ambient.
Lleida, 31 de gener de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat