El Ple de la Diputació aprova el conveni amb la Paeria per a la construcció d’un edifici modular d’allotjament temporal amb una aportació de 600.000 €

Ple_Diputació_Març_03

Ple_Diputació_Març_02

Ple_Diputació_Març_01

La sessió s’ha iniciat amb la lectura, per part de tots els portaveus dels grups polítics, d’una declaració institucional de suport a la societat ucraïnesa i en defensa de la pau

 

També ha donat el vistiplau a fixar que el termini màxim per adjudicar les actuacions per al finançament d’inversions dels ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades del territori de Lleida 2020-2021 sigui el 31 de desembre de 2022, i que el termini màxim per presentar el certificat de l’acord d’adjudicació s’allargui fins al 31 de març de 2023

 

El Ple de la Diputació de Lleida, presidit per Joan Talarn, i celebrat de forma presencial aquest dijous, ha donat el vistiplau al conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Lleida, per al finançament de la construcció i posada en funcionament d’un edifici modular residencial per a emergències i altres necessitats d’allotjament temporal d’interès públic, amb una aportació de 600.000 €.

 

El conveni fa referència al fet que la ciutat de Lleida rep anualment un volum important de persones —ja sigui de forma temporal o estable— en situació d’exclusió social i residencial en el cas de persones sense llar, o bé per motius de recerca de feina a la campanya agrària, per la qual cosa es constata la necessitat de disposar d’un recurs d’allotjament digne que doni cobertura a les necessitats bàsiques de les persones temporeres a l’estiu durant la campanya agrària i a les persones sense llar durant l’hivern, així com per atendre qualsevol emergència de la ciutat que provoqui el desallotjament de llars i requereixi un allotjament d’emergència.

 

El ple s’havia iniciat amb la lectura d’una declaració institucional de suport a la societat ucraïnesa i en defensa de la pau, en la qual es proclama, entre d’altres coses, que “la guerra mai és la solució́ als conflictes. El diàleg regeix dia a dia la nostra forma de solucionar els conflictes i la construcció́ de la pau en les nostres vides i en les dels nostres pobles i ciutats” (vegeu el document adjunt amb la declaració completa).

 

Durant la lectura de l’informe de Presidència, Joan Talarn ha donat dades dels refugiats arribats a les terres de Lleida. Així, ha dit que “Guissona sol aplega una tercera part de la població ucraïnesa assentada a les nostres comarques, 3.079 persones, seguida de Lleida, Tàrrega, Cervera, la Portella i Sant Guim de Freixenet, d’entre els prop de 50 municipis amb famílies ucraïneses censades”, i que la Diputació ha reaccionat, a través de l’Àrea d’Igualtat, augmentant en 280.000 € els ajuts a consells comarcals, Paeria i Fons Català de Cooperació en Igualtat i Cooperació Internacional per aquest àmbit.

 

En aquest sentit, ha afegit que el món municipal lleidatà ha reaccionat “davant el drama humanitari de les persones que fugen com poden de la barbàrie”.

 

Gestió de Tributs

 

En l’àmbit de la comissió informativa de Gestió de Tributs, s’ha aprovat la modificació del Pla de Cooperació Comarcal per fer front a les despeses de transport i menjador dels cursos 2019-2020 i 2020-2021, pel qual es dona com a data límit els sis mesos posteriors al pagament de la bestreta de l’ajut, a diferència de com estava estipulat fins ara, que es posava com a data límit el dia 31 de març (inclòs) de l’any següent a la concessió de l’ajut.

 

També s’ha donat llum verda a l’acceptació de la delegació a la Diputació de Lleida, a través de l’OAGRTL, efectuada per l’Ajuntament de Torrefarrera de la recaptació, en via executiva, de diversos ingressos de dret públic; i de l’Ajuntament d’Olius de la recaptació, en via voluntària i executiva, de la taxa de clavegueram.

 

Pla estratègic de subvencions

 

D’altra banda, a més d’aprovar el Pla estratègic de subvencions corresponent a l’anualitat 2022, ha donat llum verda a l’aprovació inicial de la modificació del Pla de Cooperació Municipal per al finançament d’inversions dels ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades del territori de Lleida 2020-2021.

 

Així, el termini màxim per adjudicar les actuacions serà el 31 de desembre de 2022, mentre que el termini màxim per presentar el certificat de l’acord d’adjudicació s’allargarà fins al 31 de març de 2023, a diferència de com estava previst fins ara, amb dates de 30 de juny de 2022 i 31 de juliol de 2022, respectivament.

 

Mocions

 

En l’apartat de mocions, s’ha rebutjat la presentada pel grup polític de Cs per la baixada i supressió d’impostos. També s’ha rebutjat la moció presentada pels grups polítics del PSC i UA sobre la xarxa viària de Lleida, Pirineu i Aran, i finalment, s’ha rebutjat parcialment la moció presentada pel grup polític d’ECP de suport a la prestació de les funcions públiques de Secretaria i Intervenció.

 

Lleida, 17 de març de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat