El Pirineu de Lleida pren nota per atreure més turisme jueu

ORIfoto_1_editora_2_6266_0_1

En el marc de la setmana d’Israel, organitzada per la Diputació de Lleida, la corporació lleidatana ha reunit aquest dimecres una setantena d’empresaris turístics de les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Cerdanya i la Val d’Aran en la Jornada ‘Turisme hebreu i cultura jueva’.

L’objectiu ha estat informar els assistents d’aquelles prescripcions que poden propiciar que la comunitat jueva sigui molt més receptiva a l’oferta del Pirineu, si, per exemple, s’atenen aspectes com ara els relacionats amb la dieta coixer practicada pel judaisme.

“Que tinguem la capacitat de no errar a l’hora de fer l’oferta clara per tal de prescriure més i millor”, ha dit el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, que en els seus parlaments ha recordat el treball que la institució porta a terme amb touroperadors israelians arran de l’acceptació suscitada pel projecte de senyalització de rutes d’evasió de l’Holocaust pel Pirineu de Lleida “Perseguits i salvats”.

La jornada ha continuat posteriorment amb les intervencions del president de l’ARCCI Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel, Andreu Lascorz; i la secretària general de la xarxa de Juderies d’Espanya, Assumpció Hosta. S’hi ha posat en coneixement dels assistents dades relacionades amb el perfil mig de les pernoctacions realitzades per la comunitat jueva, que es xifra en 14 milions de persones a tot el món.

La vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, el vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, i el diputat Xavier Pont també ha participat en l’acte, on també han intervingut l’alcalde de Pont de Suert, Albert Alins, i el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Antoni Troguet.

Aquesta jornada s’emmarca dins les activitats que la Diputació de Lleida ha organitzat del 18 al 25 de març i que inclouen una marató de cinema al Funàtic, concerts musicals i l’exposició del fotògraf mallorquí Miquel Font.

La programació d’aquestes activitats coincideix amb la inauguració de l’exposició Tragèdia al Call. Tàrrega 1348 i la senyalització del Call de Tàrrega, que tindrà lloc aquest dimecres, a les 19.00 hores a Tàrrega.

El Pont de Suert, 19 de març de 2014
 

Per a més informació:

Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol (606.041.875)

premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat