El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida convoca el 27è premi turístic internacional “Pica d’Estats” de premsa, ràdio, televisió i internet

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

La Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, ha convocat el 27è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de premsa, ràdio, televisió i Internet. El certamen té una dotació econòmica de 38.000 € en premis i 8 categories. El premi turístic internacional que convoca anualment la Diputació de Lleida, s’ha convertit en un referent del periodisme turístic d’àmbit estatal i internacional, tant pel nombre de treballs que s’hi presenten com per la qualitat dels seus reportatges i per la identitat dels membres del jurat.

En aquesta nova convocatòria hi podran optar tots els treballs periodístics que tractin sobre qualsevol dels atractius turístics de les Terres de Lleida, publicats o emesos entre el 19 d’octubre de 2014 i el 18 d’octubre de 2015. El període d’inscripció es farà durant el termini d’un mes a comptar des del dia 19 d’octubre de 2015.

El Premi “Pica d’Estats” distingeix 8 categories i destina una dotació de 5.000 euros a cadascuna de les modalitats següents: Premsa escrita d’informació general, Premsa especialitzada en viatges i turisme, Ràdio, Televisió, Premsa internacional, Reportatge fotogràfic i Mitjans de comunicació de les Terres de Lleida. També hi ha un premi de 3.000 euros destinat a la categoria d’Internet.

Composició del Jurat

El jurat del 27è “Pica d’Estats” serà format per reconeguts professionals del món de la comunicació. La presidenta del jurat serà Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya. En formaran part com a vocals Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; Josep Cuní, director del programa “8 al dia” de 8 TV; Lluís Foix, periodista i analista polític de La Vanguardia; Antonio Franco, assessor a la presidència del Grupo Zeta; Rafa Gimena, president a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Eduard Navarro, director general de Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Josep Ramon Ribé, director del diari La Mañana; Mònica Terribas, directora d’Els Matins de Catalunya Ràdio, i actuant com a secretari/a, el director/a del Patronat de Turisme. El jurat es reunirà a la ciutat de Lleida el dissabte 13 de febrer de 2016.

Alta participació en la darrera convocatòria

El certamen va rebre en la seva darrera convocatòria 212 reportatges, 144 dels quals van correspondre a treballs d’àmbit estatal, 33 a treballs d’àmbit internacional i 35 a mitjans locals. La xifra de 212 inscripcions va representar el tercer millor registre en tota la història del guardó i el segon pel que fa a treballs internacionals (33 de 17 països diferents). En l’àmbit internacional, cal destacar la presència per primera vegada d’obres procedents de la Xina, el Líban, el Marroc, Egipte i Mèxic. Per segon any consecutiu també va optar al premi un treball d’Israel.

Lleida, 4 d’agost de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat