El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, a la Fira Agrotur de Cornellà

ORIprova_editora_2_4954_0_1

Tots els professionals i els practicants del turisme rural de Catalunya tenen una cita aquest cap de setmana a la fira Agrotur de Cornellà de Llobregat, l’únic saló del país dedicat monogràficament al turisme rural i l’agroturisme. El Patronat de Turisme de la Diputació i la Federació de Cases de Turisme Rural de Lleida participen amb un estand amb la marca “Ara Lleida” en aquest 18è Saló Nacional de Turisme Rural, que se celebra del 4 al 6 de novembre a Cornellà de Llobregat. La Federació de Cases de Turisme Rural de Lleida promocionarà els seus establiments associats i donaran un impuls al model català de categorització dels establiments rurals per espigues, que és pioner a Europa.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, amb la marca “Ara Lleida”, i la Federació de Cases de Turisme Rural de les Terres de Lleida tenen una presència destacada a la fira Agrotur de Cornellà de Llobregat que s’ha inaugurat avui divendres i romandrà oberta al públic fins diumenge.

El turisme rural a les comarques de Lleida representa un 29% de l’oferta d’aquesta modalitat d’allotjament turístic del conjunt de Catalunya. En concret, el nombre d’establiments de turisme rural de Lleida és de 581 cases amb 4.118 llits, mentre que en el conjunt de Catalunya l’oferta és de 2.029 cases i 15.846 places.

La Federació de Turisme Rural de les Terres de Lleida, promocionarà el conjunt de l’oferta de les cases rurals que aplega l’associació i donaran un impuls al model català de categorització per espigues dels establiments rurals, que és pioner a Europa. Fins a la data un total de 275 cases de turisme rural de les comarques de Lleida han presentat la seva sol·licitud per obtenir les espigues del nou model català de categorització dels establiments rurals (CaTR) . L’objectiu principal d’aquesta distinció és millorar la identificació del producte i de les característiques i els serveis dels establiments de cara a l’usuari potencial i incrementar la promoció exterior del turisme rural per mitjà de l’Agència Catalana de Turisme.

Agrotur arriba enguany a la 18a edició, en la qual presenta una oferta emergent que mostra un turisme d’interior i rural molt més diversificat on la gastronomia, la cultura o el patrimoni eleven la riquesa del territori i que es configura com un marc únic per als empresaris i els consumidors finals d’aquesta opció turística, ja que es tracta d’un espai d’intercanvi d’oferta i demanda.

A l’estand "Ara Lleida" de la Federació de Cases de Turisme Rural de Lleida, el visitant a banda de la informació relacionada amb el Turisme Rural, també podrà trobar informació de tota l’oferta turística del Pirineu i les Terres de Lleida, així com de la pròxima temporada d’esquí al conjunt de les 11 estacions del Pirineu de Lleida.

La promoció de Lleida arriba la setmana vinent a Londres

La promoció turística de les comarques lleidatanes també arribarà la setmana vinent al mercat de Londres mitjançant la fira World Travel Market, que tindrà lloc del 7 al 10 de novembre i que és considerada com la més important del sector turístic de tot Europa. El director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch mantindrà diferents reunions de treball a la Fira dins l’estand de l’Agencia Catalana de Turisme. També assistirà al sopar de gala que organitza la mateixa Agencia Catalana de Turisme el dilluns, dia 7 de novembre, amb turoperadors i agencies de viatge del mercat britànic

Lleida, 4 de novembre de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat