El Patronat de Promoció Econòmica participa en les VIII Jornades ‘Catalunya Futura’ de les Avellanes

Catalunya futura1

Catalunya futura2

Celebrades al monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes en el marc de la iniciativa ‘Plataforma Coneixement, Territori i Innovació’

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, hi ha presentat l’Agenda Compartida per a la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran

El monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes ha acollit ahir i avui les VIII Jornades ‘Catalunya Futura’, organitzades per la Plataforma ‘Coneixement, Territori i Innovació’ (CTI). Es tracta d’una plataforma creada l’any 2013 per l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), amb el suport del Govern de la Generalitat de Catalunya; Foment del Treball; de Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) i de la Fundació “la Caixa”.  Aquesta vuitena edició porta el nom de ‘Regions i Ciutats del Coneixement: Estratègies per al progrés social i econòmic’.

Aquestes jornades constitueixen un espai de reflexió, de diàleg i de proposta d’alt valor estratègic, on es tracten amb profunditat els principals reptes de país en els àmbits del coneixement, la innovació i la formació. En aquesta vuitena edició, les jornades s’han centrat en l’anàlisi i la concertació entre els agents que treballen per potenciar les regions i les ciutats del nostre país.

Les regions i les ciutats del coneixement seran aquelles que es dotin de les estratègies, les polítiques i els instruments de política pública que els permetin sumar les capacitats dels seus actors (empreses, universitats i centres de recerca, institucions públiques, societat civil i entitats del tercer sector) i generar agendes compartides que multipliquin les seves potencialitats.

Durant dos dies una quarantena d’autoritats acadèmiques, responsables polítics, directius del món empresarial i representants de la societat civil han debatut sobre el paper d’aquestes ciutats i regions del coneixement. En aquest espai, el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, i l’assessora en transformació econòmica de la Diputació de Lleida, Teresa Botargues, han presentat l’Agenda Compartida per a la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran com a experiència de referència a Catalunya, en el marc del desenvolupament de les regions del coneixement.

Les Jornades tenen la seva continuació en els Seminaris ‘Catalunya Futura’ que es faran en breu i seran oberts al públic, i que tenen l’objectiu de promoure la discussió i l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques entre els diversos agents, amb el suport d’experts de primer nivell, tant nacionals com internacionals.

Lleida, 19 d’octubre de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat