El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació facilita el recull de mesures de Generalitat i Estat per a la protecció i el manteniment de les empreses, els autònoms, l’ocupació i l’activitat econòmica per la crisi del COVID-19

Diputacio

Fa arribar al sector empresarial, autònom i professional de les comarques de Lleida, en col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), enllaços on poder resoldre els dubtes i posa al dia la informació que es genera en aquest àmbit 

Donada l’actual afectació econòmica produïda per la crisi sanitària del COVID-19 i en col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida (Promeco) fa arribar a les empreses de Lleida un breu recull amb les principals mesures que la Generalitat de Catalunya i l’Estat han pres per a la seva protecció i manteniment, així com l’afectació sobre els autònoms, l’ocupació i l’activitat econòmica, en general.

Es tracta de totes aquelles qüestions, preguntes i dubtes que s’hagin pogut generar al voltant de les mesures preses en relació amb l’aparició del COVID-19 i que afecten de forma directa l’àmbit empresarial i laboral. Així, es faciliten els enllaços de tot el que pugui afectar el funcionament o l’aturada de l’activitat econòmica forçada per aquesta situació d’emergència.

 • Per a autònoms/es:prestació extraordinària per cessament d’activitat, moratòria de tributs, ajuts i finançament.
 • Per a empreses:mesures de suport, finançament i ajuts per al manteniment de la seva activitat i de l’ocupació.
 • Actualitzaciópermanent de les informacions més sol·licitades.
 • Ajutsa l’activitat productiva, segons decret aprovat pel Govern de la Generalitat.

Per la seva importància, són d’essencial interès les relacionades les qüestions relacionades amb la presentació d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO):

 • Tramitar expedients dels ERTO.A la Web de Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya es troba el tràmit corresponent i el seu  formulari telemàtic específic d’ERTO per causa de força major derivada de la crisi del coronavirus COVID-19.
 • Telèfon per resoldre dubtes i consultes en relació amb la tramitació d’ERTO 932 285 757, de la direcció general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. També podeu escriure a la seva bústia corporativa.
 • Preguntesrelacionades amb les oficines de treball.
 • Informacióper a les persones treballadores que siguin acomiadades.
 • Els terminis administratius–inclosos els de subvencions i convocatòries– resten suspesos.
 • Guia de preguntes freqüentsdel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, amb les mesures adoptades.

En aquesta missiva que es fa arribar al sector empresarial, autònom i professional de les comarques de Lleida s’informa que la FUE (Finestreta Única Empresarial, en la qual participa la Diputació de Lleida) fa tot just una setmana que ofereix  un servei d’atenció digital a les empreses, autònoms i professionals per informar de les mesures adoptades en matèria econòmica pel Govern de la Generalitat de Catalunya i pel Govern de l’Estat per fer front a la situació excepcional d’estat d’alarma provocada pel coronavirus SARS-COV-2.

Aquest servei d’atenció personalitzada es presta a través dels següents canals:

 • Canal Empresa: el portal únic de serveis i tràmits per empreses, autònoms i professionals, que contindrà tot el detall de les mesures a la pàgina web canal empresai s’actualitzarà a mesura que en surtin de noves.
 • La bústia de contacte, des d’on aquests col·lectius podran fer arribar al Patronat les seves consultes i dubtes, als quals es donarà resposta de la manera més ràpida i eficient possible.
 • Del canal de Twitter: @FUEmpresacat

Lleida, 31 de març de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat