El president de la Diputació, Joan Talarn, destaca l’aposta d’aquest municipi del Segrià per la seva projecció en base a la singularitat de l’art, l’arquitectura i l’urbanisme.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha inaugurat aquest migdia la cinquena edició de l’exposició biennal del Parc Escultòric ALMA Sculpture Park d’Almacelles, que incorpora així 10 noves obres a un catàleg que actualment compta amb 48 escultures a l’aire lliure al Parc Europa d’aquesta població del Segrià, amb peces de Josep Guinovart, Eduardo Chillida i Wenceslao Jiménez, entre d’altres.
La inauguració de la biennal s’ha inclòs en les activitats de la tradicional Festa de l’Aigua d’Almacelles, que al llarg del cap de setmana ha inclòs també activitats com el 44è Concurs de Sardanes Vila d’Almacelles, la 69a Desfilada de Carrosses i l’11è Concurs de Comparses.
Talarn ha estat rebut per l’alcalde Joan Bosch, el regidor de Cultura, Josep Torres, la comissària d’ALMA Sculpture Park, Luisa Noriega, i membres de la corporació municipal.
Joan Talarn ha destacat que “Lleida és terra d’oportunitats, i això és perquè tenim la sort de viure en un territori acostumat a treure rendiment de les seves singularitats. En el cas d’Almacelles, aquesta singularitat és tan especial com aquest Parc Escultòric, que neix de l’aposta per projectar el municipi en base a l’art, l’arquitectura i l’urbanisme, ja que és en experiències culturals com ens expliquem i, al temps, ens projectem cap els altres i cap el futur”.
Les noves obres que formen part del Parc Escultòric ALMA Sculpture Park d’Almacelles són ‘Així mateix’, de l’alacantí Moisès Gil; ‘Tòtem’, del colombià Duvan López; ‘28 setmanes’, del lleidatà Miguel Ángel Murillo’; ‘El secret dels amants’, de la barcelonina Olalla Roca; ‘L’objectiu dels mediocres’, de l’escultor de Vilanova de Bellpuig Pep Solé; ‘Ball d’agulles’, de l’ebenista d’Almacelles Pedro Albejano; ‘Cavall de carreres’, de l’autodidacta de Benavent de Segrià Ramon Inglés; ‘Incondicional’, de la murciana Maribel Vera; ‘Thon’, del castellonenc Adrian Arnau; i ‘La otra cara’, del barceloní Javier de Mendoza.
Talarn ha felicitat Almacelles per trobar la seva identitat “transformant en reclam social i cultural la seva pròpia història, la d’una vila medieval construïda de bell nou al segle XVIII seguint el disseny de Josep Mas Dordal, mestre de grans obres de Barcelona, com la Basílica de la Mercè i el Palau Moja, i l’arribada, al segle XX, de l’aigua del Canal d’Aragó i Catalunya, amb la qual es va poder transformar una economia de secà en el fèrtil regadiu que continua sent la base de la projecció d’Almacelles”. “Aquests orígens es fusionen en el magnífic Parc Escultòric, que cada dos anys renova i amplia la seva fesomia d’obres, i la tradicional Festa de l’Aigua”, ha conclòs.
L’alcalde Joan Bosch ha ressaltat que “és important per Almacelles ser un referent en l’escultura a l’aire lliure, i amb aquest convenciment estem repensant el futur del parc”.
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat