El Palau d’Anglesola organitza la segona edició del Playmopalau, la Fira de Clicks del Pla d’Urgell

Talarn_Playmopalau_3

Talarn_Playmopalau_1

Talarn_Playmopalau_2

Se celebrarà els dies 18 i 19 de setembre al pavelló poliesportiu del Palau d’Anglesola

 

El president de la Diputació, Joan Talarn, i l’alcalde Francesc Balcells han presentat aquest divendres el certamen juntament amb una representació dels organitzadors

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, l’alcalde del Palau d’Anglesola, Francesc Balcells, i els joves organitzadors del certamen, l’Arnau, el Joel i l’Aran, han presentat aquest divendres la segona edició del Playmopalau, la Fira de Clicks del Pla d’Urgell, que se celebrarà els dies 18 i 19 de setembre al pavelló poliesportiu del Palau d’Anglesola. La presentació ha tingut lloc a la sala de plens de l’Ajuntament del Palau d’Anglesola.

En la seva intervenció, Joan Talarn ha felicitat l’Ajuntament del Palau d’Anglesola per dues raons: la primera, per “ser capaços de ser un aparador del territori amb aquesta fira que està oberta a la demarcació de Lleida i al país”; i la segona, “per tornar a organitzar aquest certamen en la situació que ens trobem, una situació de represa cultural en la qual cal que comencem a fer actes com aquests”. En aquest sentit, s’ha congratulat pel que fet que, a poc a poc, l’activitat firal vagi recuperant “una certa normalitat” i que es facin actes familiars on la gent pugui anar i viure la cultura, “on torni la interacció social amb totes les prevencions”.

De fet, el president de la Diputació ha assenyalat que models d’activitats d’oci familiar com Playmopalau són un possible exemple exportable a altres poblacions que siguin capaces “de trobar aquests espais de convivència i de cultura, que ajuden a configurar aquesta xarxa de poblacions de les terres de Lleida i el Pirineu i que ens aporta identitat”.

Segons ha explicat Balcells, s’espera la visita de prop de 2.000 persones, buscant duplicar els assistents de la primera edició. Així, l’alcalde ha destacat que l’objectiu és que torni a ser un èxit com l’any passat i arribar a totes les terres de Ponent. Balcells ha convidat tothom a gaudir d’aquesta fira en què trobem “obres d’art” i que ens permet “somiar, perquè cada diorama és un paisatge que recrea una història i que ens porta a pensar en un món millor”.

La mostra comptarà amb 12 diorames d’exposició; 4 botigues de Playmobil; un concurs de petits diorames, amb dues categories: infantil (menors de 12 anys) i oberta (totes les edats); joc del buscaclicks; photocall exclusiu, dissenyat per l’il·lustrador lleidatà especialitzat en Playmobils Marçal Abella; i també taller de pintacares, inflables i curtmetratges de Playmobil, a més de servei de bar.

La fira –que costarà 1€– estarà oberta el dissabte dia 18, de 10.00 hores a 14.00 hores i de 16.00 hores a 20.30 hores, i el diumenge dia 19 amb el mateix horari, tot i que a la tarda tancarà les seves portes a les 19.00 hores. L’organització ha disposat 1.400 metres quadrats d’exposició.

El cartell commemoratiu de l’esdeveniment ha estat dissenyat per l’artista local Ester Gasol. La fira compta amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació i està organitzada per l’Ajuntament del Palau d’Anglesola i la comissió Playmopalau.

 

El Palau d’Anglesola, 10 de setembre de 2021

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat