El Palau d’Anglesola organitza la 7a Mostra de Formatges Artesans de Ponent

Mostra_formatges_Palau_Anglesola_01

Mostra_formatges_Palau_Anglesola_02

Se celebrarà el dia 3 d’octubre al pavelló poliesportiu del municipi, amb la participació de vuit empreses formatgeres de la demarcació i dues de convidades

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat de l’alcalde del Palau d’Anglesola, Francesc Balcells, i del mestre formatger Robert Camps, han presentat aquest dijous la 7a Mostra de Formatges Artesans de Ponent, que se celebrarà el dia 3 d’octubre al pavelló poliesportiu del Palau d’Anglesola.

 

La presentació s’ha fet a la Formatgeria Camps, del Palau d’Anglesola, una de les empreses que participaran en la trobada.

 

Els visitants podran fer degustació de formatges, vermut musical amb el grup Magnet, exposició d’art turòfil, maridatge de formatges i vi, venda de formatges i altres activitats temàtiques, que duraran tot el diumenge, relacionades amb el món del formatge, seran les protagonistes de la 7a Mostra de Formatges Artesans de Ponent. Una bona oportunitat per veure i conèixer en primera persona els formatgers artesans locals, valorar la seva tasca i assaborir els seu productes.

 

També es farà el lliurament del guardó al Formatger d’Honor, que enguany recau en la figura de Brian Suárez, del restaurant el Fogot, del Palau d’Anglesola que, segons paraules de Francesc Balcells “és un cuiner que treballa molt amb formatge i que ha fet una evolució dels formatges més industrials als artesans”. Per això, el guanyador de la passada edició, el xef de restaurant La Boscana, Joel Castanyé, li farà l’entrega del guardó.

 

Segons Joan Talarn, la mostra “és una aposta decidida pels productes de proximitat, i en aquest cas pels formatges de la Plana de Lleida, DE la Segarra, l’Urgell, les Garrigues, el Segrià i el Pla d’Urgell”. Al mateix temps, ha destacat que “és important un dels objectius d’aquesta mostra: que els més menuts es familiaritzin de forma lúdica amb els productes artesans, que més enllà del seu consum puguin entendre l’esforç que hi ha al darrere i la importància econòmica i social en els seus entorns més propers”.

 

El sopar temàtic tindrà lloc a la Cooperativa de Sant Roc del Palau d’Anglesola, la jornada prèvia a la mostra, el dissabte dia 2 d’octubre a les 22.00 hores, amb un menú degustació a base de formatges. Comptarà amb la participació del xef local Agustí Foguet (Catering A’Gust) i la col·laboració de l’agència de models Il·lusions Model Management de Lleida.

 

Les formatgeries que participen en la Mostra són Aubagueta (Biosca), Formatges Veciana (Segur); Nadal (Tàrrega); Monber (Agramunt); Montllobé (Aitona); La Lleteria (Juneda); Cal Quitèria (Almacelles), Formatges Camps (el Palau d’Anglesola), i Cal Pujolet, de Marganell, i Làctica Ubach, de Santa Eugènia de Berga, convidades a l’esdeveniment. Les formatgeries “representen les que hi ha del Montsec cap a baix de les comarques de la Plana”, ha explicat Robert Camps.

 

Els participants s’hauran d’inscriure en algunes activitats amb reserva prèvia i amb places limitades a www.mostradeformatgesdeponent.com i fer el pagament, de les activitats que ho requereixin, mitjançant transferència bancària o Bizum o bé en efectiu a les oficines de l’Ajuntament del Palau d’Anglesola o a l’oficina de Red Flavors (Golmés).

 

Lleida, 30 de setembre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat