El Palau d’Anglesola enceta la Festa Major amb un pregó de Joan Talarn en què invita els vilatans a “fer seva” la celebració

Festa Major del Palau d'Anglesola-web

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha estat aquest dijous l’encarregat d’oficiar el pregó de la Festa Major del Palau d’Anglesola.

 

Talarn ha arribat a la plaça Abadia del Palau d’Anglesola, on ha estat rebut per l’alcalde, Francesc Balcells; la regidora de Cultura, Maite Teixidó; i per la resta del Consistori municipal, a més de diferents alcaldes de la zona.

 

A continuació s’ha procedit a la celebració del pregó-vermut entrevista, en què, a més de Joan Talarn, hi ha participat Rafel Panadés, nou president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell. Tots dos han respost a diferents preguntes, en un acte que ha tingut com a escenari la plaça Abadia i que ha estat organitzat per l’Associació Tots Som de Casa.

 

Després s’ha realitzat la imposició de bandes i faixes a les pubilles i hereus del municipi, i a la inauguració de tres exposicions del local sociocultural: “Banquetes arbrades”, de la plataforma Canal Viu; “Pintures, manualitats i labors”, de l’Associació de Dones del Palau d’Anglesola; i “3a PlaymoPalau”, mostra de clicks del Pla d’Urgell. Finalment, Joan Talarn ha signat al Llibre d’honor de l’Ajuntament, en un acte que també ha tingut lloc a la plaça Abadia. Un vermut i una visita a les exposicions ha posat fi a l’estada del president de la Diputació al Palau d’Anglesola.

 

En la seva intervenció, Joan Talarn ha remarcat que la Festa Major “és una festa sentida, la que més arrelada està entre la ciutadania” en tractar-se de la més pròpia i la més propera, un fet que genera una “identificació” que fa que la gent la visqui amb una sensibilitat especial, quelcom que coneix bé gràcies a la seva condició d’alcalde de Bellvís.

 

Per tot plegat, el president de la Diputació de Lleida ha instat a tots els vilatans a “fer seva” aquesta festa, a viure-la amb entusiasme, amb ganes de participar-hi i d’estimar-la, de divertir-se i de “fer poble”, mantenint així un caliu que es remunta a molts anys enrere.

 

Així, ha apuntat que “tots els pobles de la demarcació han de tenir els serveis necessaris perquè com a pobles puguin tenir un arrelament” i ha assegurat que des de la Diputació es continuà ajudant i col·laborant. Així, també ha volgut mostrar el compromís de la institució amb els pobles del Pla de l’Urgell, posant l’accent en la promoció econòmica i la promoció turística dels pobles, ja que “tenim molts encants el territori, com el canal viu”.

 

Tots els actes s’han emmarcat dins la festivitat de Sant Joan Baptista, patró del Palau d’Anglesola, en una diada que ha inclòs el repic de campanes, la Missa cantada per la Coral de l’Associació de Dones del Palau d’Anglesola, la presentació dels nous hereus i pubilles i una ballada de Sardanes. La Festa Major del Palau d’Anglesola se celebrarà fins diumenge.

 

 

El Palau d’Anglesola, 29 d’agost de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat