El Palau d’Anglesola acollirà l’acte central a Lleida del “Mulla’t”, que enguany compleix 25 anys amb el suport de la Diputació de Lleida

Es farà el diumenge 8 de juliol enmig d’una jornada en què l’objectiu és que hi prenguin part 120 piscines de la demarcació de Lleida
Xavier Mariscal ha dissenyat el cartell de cara a una cita que al Palau d’Anglesola comptarà amb la presentadora Mariví Chacón i la meteoròloga Carme Farnell 

La Diputació de Lleida ha acollit avui la presentació de l’acte central a Lleida del “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”, que enguany se celebrarà a la Piscina Municipal de Palau d’Anglesola el diumenge 8 de juliol a les 12 del migdia.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat Francesc Sabanés; de l’alcaldessa del Palau d’Anglesola, Montserrat Messeguer; i de Mònica Nieves, neuropsicòloga i directora del Centre Neurorehabilitador Miquel Martí i Pol, i representant de la Fundació Esclerosi Múltiple en aquest acte. En la seva intervenció, Sabanés ha destacat que el “Mulla’t” és, com ho demostren els seus 25 anys de vida, una “iniciativa arrelada” i “tot un referent”, i que, com totes les de caire social, compta amb el suport de la Diputació.

El “Mulla’t” és un salt multitudinari en què participen totes les persones que hi ha a la piscina. Enguany, el “Mulla’t” compleix 25 anys, un període durant el qual ha complert amb l’objectiu de donar a conèixer l’esclerosi múltiple, una malaltia neurològica sense cura, i a aturar l’impacte de l’EM en la vida de les persones i les seves famílies. Per tot plegat, l’aniversari d’aquest any omplirà Catalunya d’activitats paral·leles esportives, infantils, culturals, culinàries… perquè tothom es pugui mullar, i de les quals se’n pot trobar més informació a la web http://mullat.fem.es/.

En el cas del Palau d’Anglesola, tal com ha explicat Montserrat Messeguer, s’ha comptat amb la implicació de “totes les entitats del poble, encapçalades per l’Associació Esportiva de Natació”, i s’han organitzat un seguit d’activitats, com ara un dinar i un berenar solidaris, aquagym, activitats per als infants, una tirada de bitlles, etc. A més, es comptarà amb la presentadora Mariví Chacón, que farà de conductora de l’acte, i amb la meteoròloga Carme Farnell, que és del Palau d’Anglesola i que protagonitzarà un parlament.

Pel que fa a les xifres generals del “Mulla’t”, cal dir que va començar l’any 1994 amb 67 piscines i l’últim any ja en van ser més de 600 i un miler de voluntaris. A Lleida, l’objectiu marcat és arribar a les 120 piscines. Tots els fons que es recapten es destinen a l’esclerosi múltiple infantil, perquè fins a un 10% dels casos es diagnostiquen en menors de 18 anys, tal com ha destacat Mònica Nieves. És una realitat molt desconeguda i tot i que la incidència sigui petita, és molt important donar-los suport per assegurar que poden seguir tenint una infància com els altres nens. Nieves ha afegit que en el salt a l’aigua conjunt que es fa a tot Catalunya hi participen més de 100.000 persones.

El dissenyador Xavier Mariscal, que va ser l’autor del cartell de la primera edició, ha dissenyat també la imatge d’aquest any. A la imatge hi apareixen diferents personatges que representen, sempre de forma simpàtica, les persones que es mullen. A més, el grup infantil i juvenil Macedònia ha composat una cançó especial del “Mulla’t”. Les piscines que vulguin tindran la cançó i podran preparar una coreografia per poder-la ballar el 8 de juliol.

Lleida, 28 de juny de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat