El món del col·leccionisme se cita a la fira d’Almenar

Fira_Col·leccionisme_01

Fira_Col·leccionisme_03

Fira_Col·leccionisme_02

El diumenge, 19 de maig, celebra la primera edició d’un certamen que reunirà exposicions de col·leccionistes de l’Aragó, Barcelona i la demarcació de Lleida, a més dels del municipi

 

El diputat Jordi Verdú; l’alcaldessa d’Almenar i presidenta de l’Associació Almenar Col·leccionisme, Teresa Malla, i el membre de la junta, Agustí Grau, han presentat aquest dijous la primera edició de la Fira del Col·leccionisme que se celebrarà a Almenar el 19 de maig entre les 10.00 hores i les 14.00 hores, a la sala polivalent i a l’exterior.

 

Es tracta d’un certamen on es podrà comprar, vendre i intercanviar el que falti de les col·leccions dels usuaris. A més, hi haurà exposicions de col·leccionistes de renom del mateix municipi especialitzats en didals, bitlles o les nines ‘Nancy’, per posar alguns exemples. En total, s’espera la presència d’uns 20 paradistes.

 

Jordi Verdú ha explicat que “el col·leccionisme dona valor a moltes tradicions antigues, amb molt valor afegit i que parla de la nostra història, dels nostres costums i que ens ajuda a fer memòria, d’allà d’on venim i d’allò que som”.

 

Segons Malla, la fira servirà per donar a conèixer el patrimoni individual i local que s’hi conserva. Ha recordat que el municipi té una llarga tradició en aquest àmbit, i ha esmentat que al poble hi consten col·leccions de gran volum i importància com una de 40.000 còmics, o una altra de nines ‘Nancy’. A més, hi ha col·leccionistes de calendaris, cartells, estris de la llar, o música, entre d’altres.

 

Agustí Grau ha explicat que hi haurà paradistes del municipi, alguns de la demarcació de Lleida i de Barcelona i algun de l’Aragó. A més, ha assenyalat que s’han imprès unes postals commemoratives amb fotografies de cinc miradors del poble.

 

‘Almenar Col·leccionisme’ és una associació d’aficionats al col·leccionisme, creada el passat mes de gener de 2023, per donar valor, difusió i fomentar el col·leccionisme al municipi, per compartir gustos i experiències de les diverses col·leccions de què gaudeixen.

 

Lleida, 16 de maig de 2024

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat