El Ministeri de Transports i els representants territorials de les demarcacions de Lleida i Osca acorden treballar en la millora de l’eix de la N-230

Reunió_Madrid_Infraestructures_01

Reunió_Madrid_Infraestructures_02

Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, ha  posat sobre taula la necessitat d’actuar també en la carretera N-260, ja que les comarques pirinenques pateixen en l’actualitat un important dèficit de connexió entre elles

El secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Xavier Flores, ha mantingut avui a la seu del Departament una reunió amb els presidents de les diputacions de Lleida i Osca, Joan Talarn i Miguel Gracia, amb la síndica del Conselh Generau d’Aran, i amb els presidents de les comarques de la Ribagorça i l Alta Ribagorça, Marcel Iglesias i Mª José Erta, per tractar els projectes en curs i els projectes a desenvolupar al corredor de l’autovia A-14 i la carretera N-230 entre Lleida i la Val d’Aran. A la reunió, que s’ha fet en un to positiu i constructiu, han assistit també el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, i la subdelegada del Govern a Osca, Silvia Salazar.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha valorat positivament la voluntat del Ministeri de tenir present la veu del territori i escoltar allò que més interessa els municipis, amb la finalitat d’implementar una millor mobilitat, sense que hi hagi afectacions negatives en el paisatge. En aquest sentit, Talarn ha aprofitat per posar sobre la taula la necessitat d’actuar també en la carretera N-260, ja que les comarques pirinenques pateixen en l’actualitat un important dèficit de connexió entre elles. Precisament, l’Alta Ribagorça és el punt de connexió entre la N-260 i la N-230.

Totes les parts han coincidit en la necessitat de completar i resoldre la problemàtica generada fonamentalment pel trànsit de vehicles pesants a l’eix de la N-230 fins a la Val d’Aran, millorant la funcionalitat i les condicions de seguretat viària.

En aquest sentit, s’ha acordat que el Ministeri dissenyi un calendari d’actuacions i projectes a desenvolupar, que es presentarà a les properes setmanes en una nova reunió amb els representants dels territoris i comarques per on discorren aquestes infraestructures.

L’objectiu de la nova trobada és poder abordar, de manera prioritzada i consensuada entre totes les parts, les actuacions necessàries per a la millora d’aquest corredor.

Lleida, 30 de març de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat