El millor piragüisme d’aigües braves del món se cita al Parc Olímpic del Segre

ORIcopa_pirineus-1_editora_2_6312_0_1

ORIcopa_pirineus-3_editora_2_6312_1

La cinquena edició de la Copa Pirineus se celebrarà aquest cap de setmana a la Seu d’Urgell amb palistes de fins a 21 països diferents. El participants lleidatans buscaran la seva plaça pel Campionat d’Europa i el Mundial de la disciplina

El Parc Olímpic del Segre tornarà a ser la meca del millor piragüisme mundial d’aigües braves amb la celebració de la cinquena edició de la Copa Pirineus, una competició que ha anat creixent any rere any fins a convertir-se en tot un referent en el calendari de la Federació Internacional (ICF).

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la gran cita amb la presència del cap de Relacions Interdepartamentals, Antoni Fo; el president de la Federació Catalana de Piragüisme, Joan Ignasi Rosell, el regidor d’Esports de la Seu d’Urgell, Lluís Biosca, i el gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet.

La Copa Pirineus 2014 té molts al·licients per a tots els participants. D’una banda, servirà com avantsala de la Copa del Món, que es disputarà al mateix escenari lleidatà a l’agost. D’altra, els palistes lleidatans i estatals lluitaran per aconseguir la seva plaça a l’equip de la Real Federación Española de Piragüismo (RFEP) per competir al proper Campionat del Món de setembre a Estats Units, a l’Europeu d’Àustria al juny i a les diferents Copes del Món.

Les regates de la Seu d’Urgell, que es diputaran del 25 al 27 d’abril, donaran el tret de sortida a una Copa Pirineus que continuarà a l’altra banda del Pirineu. Concretament a les localitats franceses de Pau i Foix, que serviran també per a posar nom als guanyadors en les diferents categories d’aquesta gran festa del piragüisme d’aigües braves.

Es preveu que en total siguin més de 700 els palistes de tot el món que formin part d’aquesta competició, que guanya adeptes gràcies a l’excel·lència dels seus escenaris i l’alt índex competitiu.

El cap de Relacions Interdepartamentals, Antoni Fo, ha destacat “la rellevància d’aquesta activitat per al territori lleidatà”, alhora que ha reiterat “l’aposta per la Diputació de Lleida en aquest tipus d’esdeveniments, per la seva gran importància i repercussió a nivell internacional”.

Des de la Federació Catalana de Piragüisme, el seu president, Joan Ignasi Rosell, ha defensat “el creixement que ha tingut la Copa Pirineus en tan sols cinc anys” i ha explicat que “es tracta d’una competició d’alt nivell a casa nostra que facilita que els nostres palistes puguin competir amb els millors sense necessitat de tenir una despesa extra en desplaçaments”.

Per la seva banda, Lluís Biosca assumeix que “per a la Seu d’Urgell organitzar aquest tipus d’esdeveniments suposa un gran esforç encara que es guanya en impacte per a la vida del municipi”.

El Parc del Segre, escenari de grans competicions des dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, acollirà el “circuit més important del sud d’Europa”, tal i com ha dit el seu gerent, Francesc Ganyet, qui ha afirmat que “el nivell dels palistes serà molt important tot i que hi haurà baixes en les categories sots 23 i júnior, donat que coincideix amb el Mundial d’Austràlia”.

Mig segle del Club Cadí Canoe Kayak

La Copa Pirineus serà una de les gran activitats que conformen el programa del 50 Aniversari del Club Cadí Canoe Kayak, un dels més importants a nivell mundial i que en l’actualitat compta amb un gran nombre de medalles tan en les categories de base com sènior.

A les activitats esportives, que van començar el 18 d’abril amb la Copa del Segre, s’uniran cicles de cinema i exposicions fins el 28 de setembre, on es posarà el punt i final a la celebració del mig segle de vida amb el ‘Dia del Club’.

Lleida, 22 d’abril de 2014

Per a més informació:
Telèfons de contacte: 973.70.41.25
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat