El Mercat de cultura i tradicions Baronia d’Aitona arriba a la 15a edició amb una cinquantena de parades

Mercat_Aitona_001_SLI

Presentació del 15è Mercat de cultura i tradicions Baronia d’Aitona

En el marc del mercat també es presentarà el nou Gegantó d’Aitona, inspirat en el gall de l’escut de la vila

Aitona tornarà a posar en valor el seu patrimoni artesanal, fruiter i històric amb la celebració del 15è Mercat de cultura i tradicions, que aquest any comptarà amb una cinquantena de parades, 10 de les quals seran d’oficis artesanals.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació d’aquest esdeveniment, que se celebrarà diumenge, 21 de maig i que inclourà com una de les novetats més destacades la presentació del nou Gegantó d’Aitona, inspirat en el gall de l’escut del municipi i que se sumarà a les figures de la Tina i el Tano.

Així ho ha explicat la vicepresidenta segona de la Diputació i alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, en el transcurs de la presentació del mercat, que es posiciona “com una de les propostes culturals de caràcter històric més atractives del Segrià i de les terres de Lleida”.

Pujol ha destacat que la consolidació i l’impuls d’aquest mercat no seria possible sense el compromís i la implicació dels veïns, de les entitats i de les guies turístiques del projecte Fruiturisme, que també tindrà presència en aquest esdeveniment amb una parada on es donarà a conèixer la fruita del municipi, el món de la pagesia i les diferents propostes turístiques que ofereix.

La vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa Perelló, ha felicitat els organitzadors per aquesta 15à edició del Mercat de cultura i tradicions Baronia d’Aitona, “una activitat que fa poble i promociona el territori”.

Es preveu que visitin el mercat entre 5.000 i 6.000 persones, que podran gaudir de diferents activitats paral·leles, com l’espectacle de falconeria al carrer, la representació de la llegenda “El cant dels galls”, el carrusel mecànic o la caravana de ruquets. A més, els infants i les famílies podran gaudir de l’espectacle Dragon ST, una proposta que convida als nens a passejar pels carrers del nucli antic de la vila i buscar un drac molt especial el qual podran saludar i fer-se’n amic.

Pel que fa a la mostra d’artesans, es podrà veure a un bufador de vidre creant el gall d’Aitona, un ferrer amb l’elaboració del penell del municipi, la construcció d’oueres i gallines de filferro, una rajoler o un taller d’escriptura, tal i com ha explicat la tècnica de Turisme de l’Ajuntament d’Aitona, Maria Dolors Pelegrí.

 

Lleida, 15 maig de 2017

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat