El grup valencià Zoo, cap de cartell de la quarta edició del Freedom Festival de Torrelameu

Freedom_Festival_Torrelameu_01

Freedom_Festival_Torrelameu_02

Freedom_Festival_Torrelameu_03

Se celebrarà el divendres 23 de juliol i es completarà amb les actuacions de Culli, Pernil Salat i Lo Puto Cat

 

El diputat Jordi Verdú, acompanyat del regidor de Torrelameu, Jaume Puig, i dels responsables de l’organització, Oriol Puig i Adrià Codina, ha presentat aquest divendres la quarta edició del Freedom Festival de Torrelameu, que se celebrarà el dia 23 de juliol amb les actuacions de Culli, Pernil Salat, Lo Puto Cat i Zoo.

 

Es tracta d’una jornada festiva de música per a totes les edats que comptarà — com en anteriors edicions— amb concerts musicals, zona de ‘food trucks’ i servei de bar, a partir de les 19.30 hores, amb la presència de diversos artistes o grups i amb quatre hores i mitja de música en directe.

 

Degut a la crisi sanitària, el festival tindrà un aforament màxim de 1.200 persones, totes assegudes. Fins a la data ja s’ha venut la meitat de l’aforament i els organitzadors esperen fer un ple. En aquest sentit, Oriol Puig ha explicat que han hagut de reformular el festival respecte de com el tenien previst inicialment, reduint-ne la llargada però introduint-hi alguna novetat, com la de l’actuació dels Bastoners del Pla de l’Aigua.

 

El cartell de la festa estarà encapçalat pel grup valencià Zoo —en l’única actuació que farà durant l’estiu en terres lleidatanes—  i comptarà amb els concerts del cantautor balaguerí Culli, les versions del grup Pernil Salat, i l’actuació de Lo Puto Cat, que portarà les seves millors mescles.

 

Tal com ha assegurat Oriol Puig, part dels beneficis del festival aniran a la Plataforma per la Llengua. “Hi ha molts drets perseguits i represaliats contra els quals cal lluitar i reivindicar-se”, ha dit.

 

Jordi Verdú ha volgut posar en valor la seguretat dels llocs on s’organitzen aquest tipus d’esdeveniments i el compromís de les persones que hi estan al capdavant. “L’organització comporta molta feina que es fa bé”, ha dit.  A més, ha posat en valor el fet que es mantingui la celebració del festival tenint en compte les dades actuals de la pandèmia sanitària.

 

De la seva banda, Jaume Puig  ha destacat que amb esdeveniments com aquest els municipis segueixen donant suport a la cultura en un moment prou dificultós i que això beneficia tot el circuit cultural català.

 

Per més informació, es pot consultar la pàgina web: www.freedomlleida.com

 

 

Lleida, 16 de juliol de 2021

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat