El Geoparc mundial UNESCO Orígens inaugura la seva nova oficina tècnica

Geoparc1

Geoparc2

Geoparc3

Joan Talarn destaca l’aposta de la Diputació per aquest nou espai per visibilitzar el Geoparc i apropar al territori la tasca de conservació, educació, divulgació del patrimoni i foment del desenvolupament sostenible que s’hi duu a terme

El president també ha visitat l’Ajuntament de Tremp per conèixer l’entitat cultural ‘La Casa del Sol Naixent’, els membres de la qual li han explicat la celebració de l’‘Aixecada del Ninot’, amb motiu dels Sants Innocents

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del diputat Marc Baró, ha participat aquest matí en la inauguració de la nova oficina tècnica del Geoparc Mundial UNESCO Orígens, situada a Tremp. L’acte ha comptat també amb la participació de la presidenta del Geoparc i alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, que han descobert conjuntament una placa commemorativa de la jornada.

Talarn ha destacat l’aposta de la Diputació de Lleida pel Geoparc i per aquesta nova ubicació, un nou espai que servirà per visibilitzar el Geoparc i apropar al territori la tasca de conservació, educació, divulgació del patrimoni i foment del desenvolupament sostenible que s’hi duu a terme. “Fixar aquest ampli i ric territori que abasta quatre comarques lleidatanes dins l’imaginari d’aquelles persones de tot el món interessades en gaudir del coneixement sobre els nostres orígens com a civilització”.

En aquest sentit, el president ha manifestat que aquesta nova ubicació garantirà la digitalització de la gestió turística, servirà per oferir formació a agricultors, ramaders i treballadors, crearà una plataforma de comercialització per a venda online de productes locals, durà a terme estudis paisatgístics i dels espais agraris i recrearà digitalment el viatge al passat que aquest espai garanteix als visitants. “Som una Terra Viva, orgullosa dels seus orígens i de les seves tradicions, que volem cultivar al mateix temps que ens actualitzem als temps de la digitalització, perquè el secret està en posar al dia allò que ens és natural sense renunciar al nostre llegat, el que ens explica en la nostra globalitat”.

L’objectiu d’aquesta nova seu, situada a peu de carrer al casc antic de Tremp, és fer més visible i proper el Geoparc a la població local. La nova oficina ocupa els baixos de l’antiga Casa Potau, un emblemàtic edifici catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local. La rehabilitació del local s’ha fet conservant l’estructura original de pilars de pedra i de bigues de fusta, que s’han deixat al descobert, tot i mantenint un espai diàfan que afavoreix el treball col·laboratiu, un dels pilars de la filosofia dels geoparcs.

A la inauguració també hi han assistit els representants dels municipis i dels consells comarcals que conformen el Geoparc Orígens, així com altres autoritats, entitats i agents locals que col·laboren amb el Geoparc en la seva tasca de conservació, educació, divulgació del patrimoni i foment del desenvolupament sostenible.

Posteriorment, el president i l’alcaldessa de Tremp s’han desplaçat fins a l’Ajuntament. Després de saludar els regidors i regidores que conformem el consistori, Joan Talarn ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament i ha conegut els membres que conformem l’entitat cultural ‘La Casa del Sol Naixent’, que li han explicat en què consisteix la celebració de l’‘Aixecada del Ninot’, amb motiu del dia dels Sants Innocents.

Lleida, 28 de desembre de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat