El futur Centre Territorial de Premsa que crearà la Diputació s’ubicarà al carrer Comerç de la ciutat de Lleida

Centre Premsa01

Centre Premsa02

La instal·lació, de 133,5 metres quadrats, acollirà la seu del Col·legi de Periodistes de Lleida, un espai per a ús de corresponsals i un plató de televisió

 

El futur Centre Territorial de Premsa que crearà la Diputació de Lleida s’ubicarà al carrer Comerç de la ciutat de Lleida, després de la reforma que es portarà a terme en part del local en el qual la Diputació disposa d’un magatzem per al material d’ús diari de la corporació. El Centre, que tindrà una entrada pròpia a peu de carrer, ocuparà un espai de 133,5 metres quadrats.

 

El president de la Diputació, Joan Talarn, i el vicepresident primer, Jordi Latorre, han visitat aquest matí el local, acompanyats pel president de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rafa Gimena, i Albert Guerrero, membre de la junta de govern.

 

Aquestes instal·lacions acolliran la seu d’aquest col·legi professional a Lleida i, a més, disposaran d’espais adaptats per al treball diari de corresponsals o periodistes que no disposen de redacció a la ciutat de Lleida, així com d’un plató de televisió amb possibilitats de ser també un estudi de ràdio. Igualment, s’habilitarà una sala polivalent que podrà acollir reunions, videoconferències, rodes de premsa o totes aquelles activitats formatives que organitzi el Col·legi de Periodistes.

 

El president Joan Talarn ha destacat que es tracta d’un servei que la Diputació oferirà als professionals de la comunicació, especialment corresponsalies, que moltes vegades es veuen obligats a escriure i editar cròniques allà on poden i, d’aquesta manera, també servirà per crear un punt de treball per a tots els professionals que ho necessitin, un punt de trobada de la professió i un lloc en el qual es puguin realitzar activitats com rodes de premsa de les entitats i col·lectius que no tenen on ser ateses.

 

El vicepresident Jordi Latorre ha animat els membres del col·legi professional a dinamitzar al màxim aquest nou espai amb activitats que siguin tant de l’interès dels professionals de la comunicació com per al públic en general, ja siguin en format de tertúlies o presentacions d’activitats de col·lectius socials.

Rafa Gimena, per la seva banda, ha recordat el vincle que Diputació de Lleida i Col·legi de Periodistes tenen des de fa anys, amb la celebració del Seminari sobre llibertat de premsa, el Premi Pica d’Estats del Patronat de Turisme, o la pròpia seu del Col·legi.

Lleida, 16 de desembre de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat