El Festival Photo Terra torna a Tremp del 9 a l’11 de març amb més activitats i el suport de la Diputació de Lleida

El certamen, que enguany celebra la segona edició, vol esdevenir un referent al sud d’Europa de la fotografia de natura com a eina de conservació del medi natural

Enguany incorpora un concurs, anomenat VideoTerra, al millor vídeo curt sobre natura


La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la segona edició del Festival Photo Terra, que se celebrarà a Tremp del 9 a l’11 de març. Aquest festival va nàixer l’any passat amb el repte de crear un espai de debat, formació i comunicació sobre el paper de la fotografia de natura en la conservació del nostre territori i el turisme de natura.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat i alcalde de Tremp, Joan Ubach; així com del tècnic de l’Àrea de Recursos Naturals de l’Ajuntament de Tremp, Josep Àngel Alert; i de Carles Santana, responsable de Photo Logistics, entitat organitzadora juntament amb l’Ajuntament de Tremp i EFONA (Asociación Española de Fotógrafos de Naturaleza), amb el suport del Consell Comarcal del Pallars Jussà i de la Diputació de Lleida.

En la seva intervenció, Joan Ubach ha destacat que tot i que “enguany incorpora alguna novetat, no deixa de ser una activitat continuista” pel que fa al seu esperit d’agrupar durant tres dies formació, reflexió i reivindicació al voltant de la figura del fotògraf de natura com a actor essencial en la presa de consciència de la població envers els problemes ambientals, un fotògraf que “a la nostra comarca troba un encant i una facilitat per treballar”, de manera que des de l’Ajuntament se seguirà apostant per activitats que, com aquesta, “serveixin per portar gent al municipi”.

Des de divendres 9 de març a la tarda, en què es farà una sortida de fotografia nocturna, fins a diumenge 11 al migdia tindran lloc a Tremp, concretament a l’Espai Cultural La Lira, diversos tallers i accions de formació que van ser suggerits pels participants de l’anterior edició, proves de material fotogràfic, xerrades i conferències de fotògrafs que han realitzat projectes de fotografia de conservació, una taula rodona sobre els límits ètics de la fotografia de natura i la projecció oberta a tot el públic de la pel·lícula ‘El Viaje de Unai’, amb comentaris del seu autor, Andoni Canela. Una altra de les novetats d’enguany és que al festival se li ha associat un concurs al millor vídeo curt sobre natura, VideoTerra, el guanyador del qual rebrà un premi de 400 euros i la projecció de la cinta a la mostra de cinema rural Mostremp 2018, que se celebrarà a l’agost.

Entre els noms que participaran al festival, figuren els de reconeguts especialistes, com ara Enrique Mariscal, Andoni Canela (que oferirà la conferència inaugural sobre llops ibèrics i àguiles imperials), Joan de la Malla, Toni Cladera, Irene Terrón, Eduardo Blanco, Txus Becerril, Roberto Alcaraz, Albert Masó, Paco Membrives, Pablo Bou, Cristina Sánchez, Laurence Didion, Fran Trabalón i Jordi Peró, entre altres. L’anunci del treball guanyador del concurs VideoTerra posarà la cloenda a aquesta segona edició del certamen, que fins al moment compta ja amb 60 inscrits, una xifra que encara esperen incrementar en les dues setmanes que resten per iniciar el certamen.

Podeu consultar les bases del concurs VideoTerra a: http://www.photo-logistics.com/ca/videoterra-2018/.

Per participar en el festival és necessària la inscripció prèvia. Podeu consultar el programa i fer la vostra inscripció a: http://www.photo-logistics.com/ca/photo-terra-2018/.
Dilluns, 26 de febrer de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat