El Festival Europeu d’Arts Digitals Dig@ran es presenta a la Diputació

ORIfestival_digaran_001_editora_2_5368_0_1

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació del Festival Europeu d’Arts Digitals Dig@ran, un festival que se celebrarà a la Val d’Aran del 29 de juny al 8 de juliol.

L’acte de presentació ha comptat amb la participació del vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Pau Perdices; del conseller de Noves Tecnologies del Conselh Generau d’Aran, Marcos Viló; del president de l’Associació d’Arts Numèriques, Eric Rella; de la responsable d’organització del festival, Claire Chomel, i de la responsable de Relacions amb la Premsa del festival, Juliette Hirschi.

Aquest festival, que està organitzat per l’Associació d’Arts Numèriques de la Vall d’Aran, compta amb el suport de la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Vielha e Mijaran i el Conselh Generau d’Aran.

L’objectiu d’aquesta nova iniciativa és impulsar la regió de cara al futur i al modernisme, respectant les arrels, el patrimoni i la identitat aranesa. Per aquest motiu, durant deu dies, la Val d’Aran s’omplirà de diferents disciplines artístiques i obres interactives com festes, balls, instal·lacions digitals, audiovisuals i fotogràfiques, entre d’altres.

La programació, que inclou fins a una dotzena d’activitats, preveu dues residencies on els artistes vindran per crear obres originals amb la vall d’Aran com a escenari, dos workshops pels joves aranesos, exposicions, instal·lacions, produccions i dos balls digitals i interactius.

El Festival Europeu d’Arts Digitals Dig@ran vol facilitar el contacte entre els artistes i la població de la Val d’Aran, promocionar tot tipus d’art i alhora és un lloc de trobada i d’intercanvi econòmic, social i cultural.

Lleida, 12 de juny de 2012

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat